Ο Gensler της SEC ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «παραλληλισμοί» μεταξύ της Binance και της FTX, ωστόσο δεν ασκήθηκε μήνυση

Η πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κινητές αξίες άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν “παραλληλισμοί” μεταξύ του ανταλλακτηρίου Binance και του ανταλλακτηρίου FTX που κατέρρευσε – συγκεκριμένα η υποτιθέμενη χρήση αδελφών εταιρειών για τη διακίνηση κεφαλαίων.

Μιλώντας στο Bloomberg στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Gary Gensler επισήμανε την υποτιθέμενη απάτη και χειραγώγηση της FTX όσον αφορά την αδελφή της εταιρεία Alameda Research, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου ρόλου που διαδραμάτισε σε αυτήν ο ιδρυτής της Sam Bankman-Fried.

“Υπάρχει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που συνδυάζει και αναμειγνύει λειτουργίες που δεν βλέπουμε, ούτε θα επιτρέπαμε αλλού, στα χρηματοοικονομικά”, είπε.

Στις 5 Ιουνίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε καταγγελία κατά της Binance με συνολικά 13 κατηγορίες. Ένας από τους ισχυρισμούς της μήνυσης υποστηρίζει ότι κεφάλαια από την Binance και την Binance.US αναμείχθηκαν σε έναν λογαριασμό που ελέγχεται από την Merit Peak Limited που συνδέεται με τον Changpeng Zhao.

Ένας άλλος ισχυρισμός υποστηρίζει ότι η Binance.US συμμετείχε σε συναλλαγές πλυσίματος μέσω της «κύριας άγνωστης εταιρείας διαπραγμάτευσης Sigma Chain», η οποία ανήκει στον Zhao.

“Η μία πλατφόρμα μετά την άλλη, οι επιχειρηματίες […] προσπαθούν να δημιουργήσουν πλούτο για τους ίδιους και τους επενδυτές τους μέσω αδελφών οργανισμών – hedge funds – που διαπραγματεύονται ενάντια στους πελάτες”, δήλωσε ο Gensler.

Λοιπόν, πού είναι η μήνυση για την FTX;

Η πρόσφατη συνέντευξη είναι πιθανό να προσθέσει περισσότερα καύσιμα στη συνεχιζόμενη συζήτηση στο Twitter – γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει μηνύσει την FTX;

Σε ένα tweet της 6ης Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse δήλωσε ότι η τελευταία σειρά αγωγών είναι μια προσπάθεια της SEC να “αποσπάσει την προσοχή” από το “φιάσκο FTX” του οργανισμού.

Άλλοι πρότειναν ότι οι σημαντικές δωρεές της FTX προς τα πολιτικά κόμματα και η συχνή άσκηση πίεσης του Bankman-Fried στην Ουάσινγκτον στο παρελθόν θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν παράγοντα.

Εν τω μεταξύ, ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής της Matrixport και συγγραφέας του βιβλίου Crypto Titans, προσέφερε μια διαφορετική προοπτική. Μιλώντας στο Cointelegraph, εξήγησε ότι πριν από την FTX, τα κρύπτο δεν θεωρούνταν σημαντική απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ΗΠΑ.

Η πτώση τριών μεγάλων τραπεζών φέτος απέδειξε το αντίθετο, είπε.

“Αρχικά δεν ήταν προτεραιότητα να διορθώσουμε ή να σταματήσουμε τις crypto rails”, δήλωσε ο Thielen. “Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι μετά την FTX, πρόκειται πραγματικά για δισεκατομμύρια δολάρια”.

Ο Thielen πιστεύει επίσης ότι υπάρχει μια έννοια “αμηχανίας” για όσους δεν προέβλεψαν τα ζητήματα στην FTX, συμπεριλαμβανομένων των νομοθέτων.

“Μπορείς να προβάλλεις το επιχείρημα ότι αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται λίγο αμήχανα και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουν διπλά σκληρά για να αποστασιοποιηθούν πραγματικά από αυτό”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η SEC δεν έχει ανακοινώσει μήνυση κατά του ίδιου του ανταλλακτηρίου FTX, η ρυθμιστική αρχή έχει απαγγείλει κατηγορίες κατά των ιδρυτών και των πρώην στελεχών του.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research Caroline Ellison, ο πρώην συνιδρυτής της FTX Gary Wang και ο πρώην διευθυντής μηχανικών της FTX Nishad Singh.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: