Γερουσιαστής της Αμερικής ανανεώνει τις προσπάθειες για κανονισμούς κρύπτο εν μέσω αγωγών της SEC

Η γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Cynthia Lummis δήλωσε ότι οι προσπάθειές της να προωθήσει ένα θετικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρύπτο εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, με την ταχεία εξέλιξη και την αυξανόμενη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων να αυξάνουν τον επείγοντα χαρακτήρα της.

Η Lummis έλαβε επαίνους από το Crypto Twitter, καθώς μοιράστηκε τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ιδιοκτησία και τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το tweet της χρησιμεύει ως υπενθύμιση του αναμενόμενου νομοσχεδίου που υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε τον Απρίλιο.

Σε συνεργασία με τη γερουσιαστή Kirsten Gillibrand, η Lummis έχει εμπλακεί σε μια διακομματική πρωτοβουλία για να προτείνει εκτεταμένες ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα. Η επερχόμενη νομοθετική προσπάθεια αναμένεται να σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Κογκρέσο φέτος, παρέχοντας ένα κρίσιμο πλαίσιο για τον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Στο tweet της, η νομοθέτης υπογράμμισε την επιτυχία του κόμματός της να αποτρέψει τη συμπερίληψη ενός φόρου 30% για την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην πρόσφατη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους. Η Lummis τόνισε ότι η μάχη για τη δημιουργία ενός διαφανούς ρυθμιστικού πλαισίου για τη βιομηχανία κρύπτο απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποσκοπεί στην επίτευξη διαφόρων στόχων, όπως ο σαφής ορισμός των κρυπτονομισμάτων και η πιθανή κατάργηση του χαρακτηρισμού “τίτλος”. Με την καθιέρωση μιας ακριβούς ταξινόμησης για τα τοκενς, η νομοθεσία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές στον κλάδο των κρύπτο. Η προσπάθεια αυτή θα αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες, θα τονώσει την καινοτομία και θα προωθήσει την υπεύθυνη ανάπτυξη στον τομέα.

Η Gillibrand έχει τονίσει τη σημασία μιας σχολαστικής προσέγγισης. Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο θα παρέχει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την απόκτηση τοκενς, θεσπίζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει διάφορες πτυχές του tokenization.

Η προτεινόμενη νομοθεσία υποτίθεται ότι θα επιβάλει καθολική απαγόρευση των αλγοριθμικών stablecoins. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω διαβουλεύσεις για να καθοριστούν οι οντότητες που είναι εξουσιοδοτημένες να εκδίδουν stablecoins και οι απαιτήσεις για τη διατήρηση αποθεμάτων σε δολάρια ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: