Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase επικαλείται παραβίαση της δέουσας διαδικασίας από την SEC στην αίτηση απόρριψης της αγωγής

Η Coinbase, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλαμβάνει νομική δράση για να αμφισβητήσει μια αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Ιούνιο.

Στις 4 Αυγούστου, η νομική ομάδα της Coinbase κατέθεσε αίτηση για την έκδοση απόφασης στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενη ότι η SEC παραβίασε τη δέουσα διαδικασία, έκανε κατάχρηση της διακριτικής της ευχέρειας και παρέκκλινε από τις προηγούμενες ερμηνείες της για τους νόμους περί κινητών αξιών. Οι δικηγόροι της εταιρείας αναφέρθηκαν στην υπόθεση SEC κατά Ripple, όπου μία δικαστής έκρινε ότι το XRP δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κινητή αξία με βάση τα καθιερωμένα κριτήρια της Επιτροπής.

Η ουσία του επιχειρήματος της Coinbase έγκειται στην αμφισβήτηση ότι τα 12 tokens που εξετάζονται στην υπόθεση της SEC πληρούν τον ορισμό των “επενδυτικών συμβάσεων” σύμφωνα με το Howey test. Επιπλέον, η Coinbase αρνήθηκε ότι λειτουργεί ως unregistered broker και υποστήριξε ότι οι ενστάσεις της Επιτροπής για το πρόγραμμα staking της είναι νομικά αβάσιμες. Η Coinbase ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες επιβολής της SEC ήταν τιμωρητικές και αποτελούσαν αδικαιολόγητη επέκταση της εξουσίας που της παραχωρήθηκε από το Κογκρέσο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε την αγωγή κατά της Coinbase στις 6 Ιουνίου, μετά από μια ειδοποίηση τWells που επιδόθηκε στο ανταλλακτήριο τρεις μήνες πριν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας, η Coinbase διέψευσε σταθερά τους ισχυρισμούς της SEC, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητές της συμμορφώνονται με τους νόμους περί κινητών αξιών. Το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει αίτηση απόρριψης κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κερδών στις 3 Αυγούστου.

Εκτός από την υπόθεση της Coinbase, η SEC επιδιώκει ενεργά την επιβολή κυρώσεων κατά άλλων οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Binance και του ιδρυτή της Hex, Richard Heart. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νομοθέτες των ΗΠΑ πέρασαν πρόσφατα νομοθεσία μέσω επιτροπών που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδιαρθρώσει την εξουσία της Επιτροπής επί των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εάν υπογραφεί σε νόμο. Αυτό το συνεχιζόμενο ρυθμιστικό τοπίο υπογραμμίζει τη σημασία και τον αντίκτυπο της έκβασης της δικαστικής διαμάχης Coinbase-SEC, η οποία θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: