Αμερικανοί νομοθέτες πιέζουν τον Λευκό Οίκο να αντιμετωπίσει τις δραστηριότητες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Βόρειας Κορέας, αποκαλύπτει έκθεση

Τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές ανέλαβαν δράση κατά της υποτιθέμενης χρήσης κρυπτονομισμάτων από τη Βόρεια Κορέα για τη χρηματοδότηση του πυρηνικού της προγράμματος και την αποφυγή διεθνών κυρώσεων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 4 Αυγούστου, οι γερουσιαστές Elizabeth Warren, Tim Kaine και Chris Van Hollen απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Οικονομικών, προτρέποντας την κυβέρνηση Biden να ασχοληθεί με το θέμα.

Στην επιστολή των γερουσιαστών ζητήθηκαν συγκεκριμένα πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα). Η επιστολή επικαλείται αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι βορειοκορεάτες χάκερς ευθύνονται για την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2018. Αυτά τα κλεμμένα κεφάλαια πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση μέρους του πυραυλικού προγράμματος της χώρας, εγείροντας έτσι σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Επισημαίνοντας τη σταδιακή εξειδίκευση της Βόρειας Κορέας στη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια, οι γερουσιαστές υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εκμετάλλευσης των κρυπτονομισμάτων για παράνομες δραστηριότητες.

Διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν στο παρελθόν αναφερθεί σε περιστατικά hacking που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χάκερ χρησιμοποίησαν mixer για να αποκρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων, προσπαθώντας να ματαιώσουν τις προσπάθειες εντοπισμού των αρχών. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε το Tornado Cash στον κατάλογο των οντοτήτων στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις τον Νοέμβριο του 2022, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την πιθανή χρήση του για τη χρηματοδότηση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας.

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στον περιορισμό της παράνομης χρήσης των κρυπτονομισμάτων. Στις προσπάθειές της περιλαμβάνεται η χάραξη συνδέσεων μεταξύ των πληρωμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των κινεζικών εταιρειών που προμηθεύουν πρόδρομες ουσίες της οπιοειδούς φαιντανύλης και η πρόταση νομοθεσίας για αυστηρότερους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τον Ιούλιο, προσχώρησε σε μια διακομματική ομάδα γερουσιαστών για την υποστήριξη διατάξεων κατά των crypto mixer και των νομισμάτων ιδιωτικότητας στο πλαίσιο του νόμου για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας.

Αυτή η τελευταία κίνηση των τριών γερουσιαστών υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών νομοθέτων για την κατάχρηση των κρυπτονομισμάτων από κράτη-απατεώνες και υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Καθώς το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη προσοχή στα υψηλότερα επίπεδα της αμερικανικής κυβέρνησης, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σε κανονισμούς και πολιτικές που αποσκοπούν στην πρόληψη της παράνομης χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: