Πλημμύρα Ether ETF αιτήσεις χτυπά την SEC καθώς η ProShares υποβάλλει την 11η κατάθεση

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (SEC) αντιμετωπίζει ένα κύμα αιτήσεων για Ether futures exchange-traded funds (ETFs), με ένα εκπληκτικό αριθμό 11 αιτήσεων που υποβλήθηκαν σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

Η τελευταία κατάθεση, που υποβλήθηκε στις 3 Αυγούστου, προέρχεται από την ProShares, η οποία προτείνει ένα ETF ίσου βάρους Bitcoin και Ether. Το προτεινόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί την απόδοση της κατοχής θέσεων long στα πλησιέστερα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και Ether που λήγουν σε μηνιαία βάση.

Η ProShares ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στην υποβολή αιτήσεων για ETF με βάση το Ether, με συνολικά τέσσερις ξεχωριστές αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες. Αυτές οι καταθέσεις περιλαμβάνουν ένα διπλό ETF στρατηγικής προθεσμιακών συμβολαίων Bitcoin και Ether, ένα ETF στρατηγικής short Ether και ένα ETF στρατηγικής Ether.

Η τάση των καταθέσεων ETF που σχετίζονται με το Ether ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου, όταν η Volatility Shares κατέθεσε την κατάθεσή της για το Volatility Shares Ether Strategy ETF. Στη συνέχεια, άλλοι σημαντικοί παίκτες στον κλάδο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η Bitwise Asset Management, η Roundhill Financial, η Van Eck, η ProShares και η Grayscale Investments, ακολούθησαν το παράδειγμά τους καταθέτοντας νέες αιτήσεις για προθεσμιακά συμβόλαια Ether την 1η Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SEC δεν έχει εγκρίνει ακόμη κανένα ETF που να παρακολουθεί συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ether, ενώ τα ETFs μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2021.

Αν υποθέσουμε ότι η SEC δεν απορρίψει καμία από τις αιτήσεις, τα ETFs Ether θα ξεκινήσουν περίπου 75 ημέρες μετά τις αντίστοιχες ημερομηνίες κατάθεσής τους. Το πρώτο που θα ξεκινήσει θα είναι το Volatility Shares ETF, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου.

Μια βασική διάκριση μεταξύ των προθεσμιακών και των spot ETF προϊόντων είναι ότι τα προθεσμιακά ETF παρακολουθούν την τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, ενώ τα spot ETF περιλαμβάνουν την αγορά από τον εκδότη του πραγματικού υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Ως αποτέλεσμα, τα spot ETF θεωρούνται συχνά πιο νόμιμα, καθώς συνεπάγονται άμεση ιδιοκτησία και κατοχή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου.

Το κύμα των αιτήσεων ETF με επίκεντρο το Ether έρχεται εν μέσω ενός καταιγισμού καταθέσεων από μεγάλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκουν να δρομολογήσουν spot ETF Bitcoin. Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η οποία επιδιώκει να προσφέρει αυτό που θα ήταν το πρώτο spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την επέκταση της προσβασιμότητας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στους mainstream επενδυτές μέσω προϊόντων ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: