Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης αυτών των 10 Crypto Concepts

Σε μια διορατική αποκάλυψη, ο Brian Armstrong, ο CEO της Coinbase, έδωσε μια γεύση από το μέλλον του κρυπτονομίσματος. Αγκαλιάζοντας την πρόσφατη βουτιά της αγοράς, ο Armstrong μοιράστηκε μια συλλογή οραματικών ιδεών μέσω μιας ανάρτησης στο ιστολόγιο της εταιρείας και μιας παρουσίασης στις 30 Αυγούστου. Αυτά τα Concepts έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και στόχος του Armstrong είναι να εμπνεύσει τους προγραμματιστές να μετατρέψουν αυτά τα Concepts σε πραγματικότητα.

Προλογίζοντας τον λόγο του με ταπεινότητα, ο Armstrong ανέφερε: “Αποφάσισα να μοιραστώ τις 10 κορυφαίες ιδέες μου με την ελπίδα ότι κάποιος θα βγει και θα τις κατασκευάσει”, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι ιδέες είναι η αφετηρία της καινοτομίας.

Μεταξύ αυτών των μελλοντικών ιδεών, η ιδέα ενός “flatcoin” τράβηξε την προσοχή – ενός αποκεντρωμένου σταθερού νομίσματος που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την αγοραστική δύναμη παρακολουθώντας τον πληθωρισμό. Αυτή η ενδιαφέρουσα ιδέα θα μπορούσε να υποστηρίζεται από ένα διαφοροποιημένο καλάθι περιουσιακών στοιχείων ή να χρησιμοποιεί μια αλγοριθμική προσέγγιση. Ο Armstrong επέστησε την προσοχή σε πλατφόρμες όπως η Ampleforth και η Truflation, οι οποίες προσφέρουν επί του παρόντος μηχανισμούς για την παρακολούθηση του πληθωρισμού στην αλυσίδα. Ο στόχος αυτού του Concept είναι να μετριάσει τον δισταγμό στη δαπάνη Bitcoin και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα πληθωρισμού και ευπάθειας που σχετίζονται με τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από fiat.

Μια άλλη ιδέα που διερεύνησε ο Armstrong είναι η “on-chain reputation”. Αντλώντας παραλληλισμούς με το PageRank της Google, το σύστημα αυτό θα αποδίδει reputation scores σε διευθύνσεις πορτοφολιών ή ονόματα ENS με βάση τις δραστηριότητες on-chain. Αυτό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει εφαρμογές όπως ο δανεισμός, οι αξιολογήσεις και η πρόληψη της απάτης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή εμπιστοσύνης και υπευθυνότητας.

Οι “Web3 on-chain ads” αναδύθηκαν ως μια συναρπαστική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά μοντέλα διαφήμισης. Αντί να βασίζονται σε προβολές ή κλικ, αυτές οι διαφημίσεις θα ανταμείβουν τους χρήστες για τις αλληλεπιδράσεις στην αλυσίδα. Τα Smart contracts θα μπορούσαν να διέπουν τις πληρωμές και οι χρήστες θα μπορούσαν να επιλέγουν τις διαφημίσεις με τις οποίες επιθυμούν να ασχοληθούν.

Ο Armstrong οραματίστηκε επίσης τον “onchain capital formation”, ένα concept που αποσκοπεί στον εκδημοκρατισμό της συγκέντρωσης κεφαλαίων. Η προσέγγιση αυτή επιδιώκει να αναζωογονήσει τις ICO και τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσω ασφαλών και συμβατών μηχανισμών on-chain. Αυτό συντονίζεται με το ιστορικό πλαίσιο της έκρηξης των ICO, αναδεικνύοντας την παγκόσμια ανάγκη για εξορθολογισμένο σχηματισμό κεφαλαίων.

Η αισιοδοξία του διευθύνοντος συμβούλου επεκτάθηκε στη δημιουργία μιας “crypto job and task marketplace”. Αυτή η πλατφόρμα θα γεφυρώσει το παγκόσμιο χάσμα ταλέντων διευκολύνοντας την ανακάλυψη και την πληρωμή θέσεων εργασίας με επίκεντρο των κρύπτο. Η συνεργασία της Coinbase με το X (πρώην Twitter) σε μια λειτουργία δημοσίευσης θέσεων εργασίας υπογραμμίζει αυτή την ανάγκη.

Η έκτη ιδέα του Armstrong, “privacy for layer 2”, προβλέπει ιδιωτικές συναλλαγές ενσωματωμένες σε λύσεις Layer 2. Φέρνοντας χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας στο Layer 2, η ιδέα αυτή αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας μια λύση για περιπτώσεις όπου οι δημόσιες συναλλαγές μπορεί να μην είναι επιθυμητές.

Οι οραματικές ιδέες εκτείνονται περαιτέρω σε τομείς όπως ένα πλήρως on-chain ανταλλακτήριο peer-to-peer, η ενσωμάτωση της ιδιοκτησίας περιουσιακών στοιχείων σε παιχνίδια on-chain και η μετατροπή των περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού κόσμου σε τόκενς. Το τελευταίο, ειδικότερα, κερδίζει έδαφος, όπως αποδεικνύεται από μια έκθεση της Boston Consulting Group που προβλέπει σημαντική αύξηση της μετατροπής σε tokenization των illiquid assets.

Τέλος, ο Armstrong παρουσίασε την έννοια του “Software for Network States”. Η έννοια αυτή περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία εργαλείων για τη διευκόλυνση της διακυβέρνησης, της ψηφοφορίας, των φόρων και των υπηρεσιών στο πλαίσιο νεοσύστατων πόλεων και κοινοτήτων στο blockchain. Η ενεργοποίηση αυτού του επιπέδου διακυβέρνησης εντός της αλυσίδας θα μπορούσε να διαμορφώσει το μέλλον των αυτοσυντηρούμενων κοινοτήτων.

Τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Armstrong αντανακλούσαν την πίστη του στις δυνατότητες του τοπίου των κρύπτο, δηλώνοντας: “Σε πέντε χρόνια, πολλοί επιχειρηματίες θα κοιτάζουν πίσω και θα εύχονται να είχαν ξεκινήσει μια εταιρεία κρύπτο το 2023”. Με την παροιμία του ότι “οι αγορές με αρκούδες είναι για να χτίζεις”, η παρουσίαση του Armstrong θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως προπομπός για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των οικοδόμων της Coinbase Coinbase Ventures, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στην Καλιφόρνια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: