Οι ειδικοί της αγοράς από το Bloomberg προβλέπουν 75% πιθανότητα έγκρισης Bitcoin ETF κατά το τρέχον έτος

Σε μια σημαντική τροπή των γεγονότων, οι αναλυτές του Bloomberg αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για την πιθανότητα ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) να λάβει έγκριση μέχρι το κλείσιμο του 2023. Η προσαρμογή αυτή έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης νομικής νίκης που πέτυχε η Grayscale εναντίον της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής για τις κινητές αξίες.

Ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg, μοιράστηκε αυτή την ενημερωμένη προοπτική στις 30 Αυγούστου μέσω μιας ανάρτησης στο X (Twitter). Ο Balchunas ανέφερε ότι η πιθανότητα έγκρισης είχε αυξηθεί από την προηγούμενη στάση του 65% σε ένα πιο θετικό 75%. Η μετατόπιση αυτή αποδίδεται στην αξιοσημείωτη ενότητα και σαφήνεια που επέδειξε το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόσφατη απόφασή του.

Η ηχηρή απόρριψη των επιχειρημάτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) από τους δικαστές έφερε τον ρυθμιστικό φορέα σε δύσκολη θέση. Ο James Seyffart και ο Elliot Stein, αμφότεροι αναλυτές του Bloomberg, υπογράμμισαν αυτή τη δυναμική σε πρόσθετο σημείωμα στις 30 Αυγούστου. Τόνισαν ότι η SEC αντιμετωπίζει πλέον σημαντικό εμπόδιο στην αιτιολόγηση τυχόν περαιτέρω αρνήσεων, δεδομένου του καθοριστικού χαρακτήρα της πρόσφατης δικαστικής απόφασης.

Ο Seyffart εξέφρασε περαιτέρω τις απόψεις του για το X, σημειώνοντας ότι το πράσινο φως για τις επιτόπιες εγκρίσεις Bitcoin ETF είναι πιθανό να γίνει “τελειωμένη υπόθεση” μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Η εκτίμησή του τοποθετεί τώρα τις πιθανότητες έγκρισης σε ένα εντυπωσιακό 95% μέχρι τότε.

Το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει αρκετές κρίσιμες αποφάσεις, καθώς τις επόμενες πέντε ημέρες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εκδώσει την ετυμηγορία της “πρώτης προθεσμίας” για επτά αιτήσεις Bitcoin spot ETF. Μεταξύ των αξιοσημείωτων αιτούντων περιλαμβάνονται οι Bitwise, BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco, Wisdomtree και Valkyrie.

Ο Balchunas αναγνώρισε το ενδεχόμενο η SEC να αναβάλει τις αποφάσεις σχετικά με αυτές τις επικείμενες αιτήσεις Bitcoin spot ETF. Ωστόσο, υπέθεσε ότι θα μπορούσε να προκύψει ένα πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα – ένα όπου η SEC παραδέχεται απροσδόκητα και χορηγεί έγκριση σε πολλαπλά Bitcoin spot ETFs σε μια ενιαία συνολική απόφαση. Αυτό το απρόβλεπτο σενάριο θα μπορούσε ενδεχομένως να επιταχύνει την είσοδο αυτών των επενδυτικών οχημάτων στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: