HashKey και OSL ηγούνται ως τα πρώτα ανταλλακτήρια που εισάγουν υπηρεσίες κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ

Το τοπίο των κρυπτονομισμάτων του Χονγκ Κονγκ υφίσταται σταδιακό μετασχηματισμό, καθώς τα εγχώρια ανταλλακτήρια HashKey και OSL σηματοδοτούν το έδαφός τους εισάγοντας επιλογές λιανικής διαπραγμάτευσης. Στις 28 Αυγούστου, το HashKey Exchange παρουσίασε τις υπηρεσίες λιανικής διαπραγμάτευσης για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων στην κινεζική ειδική διοικητική περιοχή.

Πριν από αυτό, το HashKey απευθυνόταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες και θεσμικούς επενδυτές. Ωστόσο, μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) χορήγησε στο ανταλλακτήριο άδειες τύπου 1 και τύπου 7. Οι άδειες αυτές λειτούργησαν ως πύλη εισόδου για την HashKey ώστε να εξελιχθεί σε αδειοδοτημένο ανταλλακτήριο λιανικής εντός του Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα με τα βήματα της HashKey, η πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων OSL πέτυχε επίσης αναβάθμιση άδειας από την SFC την ίδια ημερομηνία. Αυτή η βελτίωση έδωσε στην OSL τη δυνατότητα να επεκτείνει τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ανταλλαγής και φύλαξης σε πελάτες λιανικής στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τον Dave Chapman, εκτελεστικό διευθυντή της OSL, η προσφορά λιανικής της πλατφόρμας ήταν αμέσως διαθέσιμη στους επενδυτές μόλις χορηγήθηκε η αναβάθμιση της άδειας λιανικής.

Αρχικά, η HashKey διευκολύνει τη διαπραγμάτευση ζευγών συναλλαγών που αφορούν Bitcoin και Ether έναντι του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ. Στα σχέδια του ανταλλακτηρίου περιλαμβάνεται η επέκταση των προσφορών του σε token μετά την έναρξη της λιανικής πώλησης. Επιπλέον, η HashKey ανακοίνωσε την υποστήριξή της για καταθέσεις και αναλήψεις τόσο σε δολάρια ΗΠΑ όσο και σε δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Ένας εκπρόσωπος της HashKey μετέφερε, τις αισιόδοξες προοπτικές τους σχετικά με την ανάπτυξη του Web3 στην περιοχή. Αυτό το θετικό κλίμα τροφοδοτείται από την υποστήριξη της κυβέρνησης και της SFC. Η HashKey έχει θέσει ως φιλόδοξο στόχο την εγγραφή 500.000 έως ενός εκατομμυρίου χρηστών μέχρι το τέλος του 2023, που θα περιλαμβάνει τόσο τοπικούς όσο και διεθνείς συμμετέχοντες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε περαιτέρω ότι αναμένει την υλοποίηση μιας νέας αγοράς ταύρων κρυπτονομισμάτων μεταξύ 2024 και 2025. Με τους Retail traders να εισέρχονται πλέον στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, η HashKey προβλέπει ότι η βάση χρηστών κρυπτονομισμάτων του Χονγκ Κονγκ θα διογκωθεί σε ένα αξιοσημείωτο αριθμό 10-15 εκατομμυρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Livio Weng, Chief Operating Officer της HashKey, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της ευνοϊκής ρυθμιστικής εποπτείας στην καταλυτική ανάπτυξη του οικοσυστήματος Web3 του Χονγκ Κονγκ. Σημείωσε ότι αυτή η ρυθμιστική προσέγγιση θα προσελκύσει πιθανότατα παγκόσμια ταλέντα και κεφάλαια του Web3, επιταχύνοντας έτσι την τεχνολογική και επιχειρηματική καινοτομία.

Ο Weng υποστήριξε επίσης ότι το αναδυόμενο περιβάλλον στο Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν “ενάρετο κύκλο ανάπτυξης” για τον κλάδο. Η αυστηρή τήρηση των ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών από το ανταλλακτήριο, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένο έλεγχο χρηστών, ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος και παρακολούθηση των συναλλαγών, υπογραμμίζει τη δέσμευσή του να ευθυγραμμιστεί με το ρυθμιστικό πλαίσιο του Χονγκ Κονγκ.

Το σύστημα συναλλαγών της HashKey, που λειτουργεί με τη μηχανή Hex Engine, διαθέτει αξιοσημείωτη ικανότητα επεξεργασίας 5.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, το ανταλλακτήριο έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για τη διασφάλιση των κεφαλαίων τόσο των θεσμικών όσο και των λιανικών πελατών. Η πολιτική του ορίζει ότι ένα σημαντικό 98% των διαχειριζόμενων κρυπτονομισμάτων αποθηκεύεται σε cold wallets.

Καθώς το Χονγκ Κονγκ αγκαλιάζει ενεργά ένα ρυθμιζόμενο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων, έχει προσελκύσει την προσοχή παγκόσμιων παικτών όπως η Binance. Ειδικότερα, η Binance έχει συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις και διαδικασίες διαμόρφωσης πολιτικής στην περιοχή, γεγονός που αντανακλά περαιτέρω την αυξανόμενη εξέχουσα θέση του Χονγκ Κονγκ στο παγκόσμιο τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: