Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase απορρίπτει κατηγορηματικά τις εικασίες για έξοδο από τις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων ρυθμιστικών ανησυχιών για τα κρύπτο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, απάντησε στις εικασίες σχετικά με την πιθανή αποχώρηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων. Σε δημοσίευμα των Financial Times στις 4 Αυγούστου, ο Armstrong έδωσε μια μικτή απάντηση στο ερώτημα, επιβεβαιώνοντας ότι η Coinbase δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη χώρα, παρά τις νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς.

Επί του παρόντος, η Coinbase εμπλέκεται σε μια δικαστική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και βρίσκεται υπό τον έλεγχο 10 κρατικών ρυθμιστικών αρχών, ορισμένες από τις οποίες έχουν εκδώσει εντολές παύσης και αποχής σχετικά με τις υπηρεσίες staking του ανταλλακτηρίου.

Ο Armstrong δήλωσε με αποφασιστικότητα ότι η αποχώρηση από τις ΗΠΑ “δεν είναι καν στη σφαίρα του πιθανού αυτή τη στιγμή” και απέρριψε την ιδέα της ύπαρξης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια ενέργεια. Ωστόσο, τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης fintech στο Λονδίνο, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ανταλλακτηρίου σε μια πιο φιλική προς τα κρύπτο χώρα, λόγω της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας. Παρ’ όλα αυτά, ο Armstrong διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι η Coinbase παραμένει “100% δεσμευμένη” στην αγορά των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα.

Η SEC κατέθεσε την αγωγή κατά της Coinbase στις 6 Ιουνίου, περίπου τρεις μήνες μετά την ειδοποίηση Wells που έλαβε το ανταλλακτήριο από την ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή, κατηγορώντας το για προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων. Σε απάντηση, η νομική ομάδα της Coinbase κατέθεσε στις 4 Αυγούστου αίτηση για την απόρριψη της αγωγής, υποστηρίζοντας ότι η SEC παραβίασε τη δέουσα διαδικασία, έκανε κατάχρηση της διακριτικής της ευχέρειας και ήρθε σε αντίθεση με τις προηγούμενες ερμηνείες της για τους νόμους περί κινητών αξιών.

Η έκβαση της υπόθεσης της SEC κατά της Coinbase θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια συναφή υπόθεση, ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της αγωγής της SEC κατά της Ripple, ότι το XRP δεν θεωρείται σε μεγάλο βαθμό αξιόγραφο σύμφωνα με τα πρότυπα της SEC. Η απόφαση αυτή έχει αναφερθεί από νομοθέτες και νομικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής νομικού διευθυντή της Coinbase, Paul Grewal, για την υπεράσπιση άλλων εταιρειών κρύπτο.

Καθώς εκτυλίσσεται η νομική μάχη μεταξύ της Coinbase και της SEC, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων θα παρακολουθεί στενά την έκβαση, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να διαμορφώσει το ρυθμιστικό τοπίο για τις εταιρείες κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: