ΟΙ BTC Hodlers κέρδισαν τα Crypto Funds κατά 69% στην απόδοση του 1ου εξαμήνου

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η κλασική στρατηγική αγοράς και διακράτησης του Bitcoin, ευρέως γνωστή ως “hodling”, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής, ξεπερνώντας τα περισσότερα κρύπτο κεφάλαια με ένα εντυπωσιακό περιθώριο 68,8%.

Ο επενδυτικός σύμβουλος με έδρα την Ελβετία, 21e6 Capital AG, συνέταξε στοιχεία που αποκάλυψαν ότι οι μέσες αποδόσεις που παρήγαγαν τα κρύπτο κεφάλαια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν περίπου 15,2%. Ωστόσο, το Bitcoin σημείωσε σημαντικά κέρδη περίπου 84% κατά την ίδια περίοδο.

Ο Maximilian Bruckner, επικεφαλής μάρκετινγκ της 21e6 Capital AG, επεσήμανε ότι τα κρύπτο κεφάλαια έχουν ιστορικά καταφέρει να ξεπεράσουν την απόδοση του Bitcoin κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανοδικών φάσεων. Παρ’ όλα αυτά, η μη ικανοποιητική απόδοση αυτών των κεφαλαίων το 2023 μπορεί να αποδοθεί στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και στα σημαντικά αποθέματα μετρητών που είχαν συσσωρεύσει προς το τέλος του 2022.

Η έκθεση υπογράμμισε ότι μετά την κατάρρευση έργων όπως το FTX και άλλων κρυπτονομισμάτων το 2022, πολλά κρύπτο κεφάλαια επέλεξαν να μετριάσουν τον κίνδυνο δημιουργώντας αποθέματα μετρητών. Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τα σημαντικά ράλι τιμών που παρατηρήθηκαν στο Bitcoin κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η έκθεση ανέφερε: “Τα κεφάλαια με μεγάλες θέσεις μετρητών θα υποαποδώσουν το Bitcoin σε μια ανοδική αγορά, εκτός εάν τα περιουσιακά στοιχεία των κεφαλαίων έχουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από το Bitcoin”. Επιπλέον, το γενικότερο κλίμα στο τέλος του 2022 οδήγησε σε μεγαλύτερες από το κανονικό θέσεις μετρητών μεταξύ των περισσότερων ταμείων. Επιπλέον, η απόδοση των κύριων altcoins ήταν επίσης ασθενέστερη σε σύγκριση με το Bitcoin, δημιουργώντας ένα δύσκολο περιβάλλον για τα κρύπτο κεφάλαια.

Τη στιγμή της αναφοράς, το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 29.000 δολάρια και αγωνιζόταν να διατηρήσει ένα επίπεδο πάνω από τα 30.000 δολάρια, το οποίο ξεπεράστηκε για λίγο μόνο μερικές φορές το 2023. Παρ’ όλα αυτά, αυτό σηματοδότησε μια σημαντική αύξηση της τιμής του Bitcoin κατά 75% από την αρχή του έτους.

Η έκθεση ανέφερε ότι όλες οι στρατηγικές των κρύπτο κεφαλαίων πέτυχαν θετικά αποτελέσματα το 2023. Ωστόσο, σε σχέση με το Bitcoin, υποαπέδωσαν, ιδίως εκείνες με σημαντική έκθεση σε altcoins, futures ή εκείνες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από σήματα δυναμικής.

Κοιτάζοντας μπροστά, η 21e6 Capital AG παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των κορυφαίων παρόχων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στην αγορά κρύπτο. Παρακολουθούν επίσης τα ποσοστά χρηματοδότησης στις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρύπτο και την ικανότητα των ποσοτικών κεφαλαίων να καταγράφουν τις τάσεις.

Ενώ το κλίμα των επενδυτών έχει βελτιωθεί ελαφρώς το πρώτο εξάμηνο του 2023, η έκθεση σημειώνει ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη “πλήρης ανάκαμψη του κλίματος”, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αφορούν τις εισροές και εκροές στον τομέα των κρύπτο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα κεφάλαια ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην αγορά κρύπτο στο εγγύς μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: