Η τραπεζική αναταραχή ωθεί τα κρυπτονομίσματα σε «καμία επίβλεψη», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Circle

Η συνεχιζόμενη κρίση και η αβεβαιότητα γύρω από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα θα μπορούσαν να ωθήσουν την αγορά κρυπτονομισμάτων σε μια πιο γκρίζα ζώνη όσον αφορά τη ρύθμιση, πιστεύει ο διευθύνων σύμβουλος της Circle Jeremy Allaire, Διευθύνων Σύμβουλος του USD Coin. Ο εκδότης της Circle, μπήκε στο Twitter στις 23 Μαρτίου για να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με τη δυναμική της αγοράς στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank (SVB).

Στο νήμα του Twitter, ο Allaire τόνισε τη «βαθιά ανησυχία της αγοράς» σχετικά με τη γενική έκθεση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας αποτυχίας του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Circle τόνισε ότι η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες να βλάψει τις εταιρείες κρύπτο που ελέγχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά αυτές που ρυθμίζονται σε άλλες δικαιοδοσίες, δηλώνοντας:

“Κατά ειρωνικό τρόπο, οι παίκτες που είχαν την ισχυρότερη θέση με την αμερικανική ρύθμιση και την ολοκλήρωση του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, θεωρούνται “ανασφαλείς”, με φόβους ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να παγιδευτούν”.

Ο Allaire συνέχισε λέγοντας ότι η μετάδοση της SVB θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων σε μια λιγότερο ελεγχόμενη περιοχή, προτρέποντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ να σκεφτούν τι θα συμβεί στη συνέχεια. Απευθυνόμενος στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κατάσταση τα τελευταία 10 χρόνια όπου οι ΗΠΑ χρειάζονταν τόσο επειγόντως μια «σαφή, συνεκτική και ρεαλιστική πολιτική».

«Διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να δούμε μια ολόκληρη στρατηγική τεχνολογική αρένα να ξεφεύγει από την ηγεσία των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Allaire, προσθέτοντας:

«Αυτή τη στιγμή, οι συμμετέχοντες στην αγορά μετατοπίζονται σε πλατφόρμες χωρίς επίβλεψη, εντελώς αδιαφανή τραπεζικά ανοίγματα και κινδύνους και ιστορικά χαλαρών ελέγχων χρηματοοικονομικού κινδύνου/ακεραιότητας. Αυτό δεν τελειώνει καλά».

Ο Allaire δήλωσε ότι η Circle θα συνεχίσει να λειτουργεί εντός ρυθμιστικής περιμέτρου και θα συνεχίσει να εργάζεται για να προσθέσει “περισσότερους τραπεζικούς εταίρους διαμετακόμισης και διακανονισμού”. Τόνισε επίσης ότι το USDC “δεν έχει χάσει τίποτα” και δεν έχει αποτύχει ποτέ να μετρήσει ή να εξαργυρώσει USDC για 1 δολάριο, συμπεριλαμβανομένου “κατά τη διάρκεια των τεστ αντοχής των τελευταίων εβδομάδων”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Circle αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα λόγω της έκθεσής της στην κατεστραμμένη τράπεζα SVB, με το σταθερό νόμισμα USDC να χάνει για λίγο το δεσμό του 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ. Το stablecoin στη συνέχεια επανήλθε εν μέσω της Circle που ανακοίνωσε την Cross River ως νέο τραπεζικό εταίρο και επεκτείνει τους δεσμούς με την BNY Mellon.

Οι παρατηρήσεις του Allaire απηχούν ορισμένες παρατηρήσεις στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, με ορισμένους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων να εκφράζουν αμηχανία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ εταιρείες όπως η Circle επηρεάστηκαν από την κρίση, ενώ ανταγωνιστές «chads» όπως η Tether (USDT) έχουν αντιμετωπίσει μηδέν έως καθόλου προβλήματα μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Tether ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που αρνήθηκαν την έκθεση στην SVB και άλλες προβληματικές τράπεζες των ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, Paolo Ardoino, ο εκδότης stablecoin δεν έχει έκθεση σε SVB, Signature Bank ή Silvergate.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: