Η θυγατρική Boerse Stuttgart Digital λαμβάνει τελική έγκριση για την φύλαξη κρύπτο

Η Boerse Stuttgart Digital, η επωνυμία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του exchange group Boerse Stuttgart, ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου ότι η υπηρεσία blocknox της έλαβε την τελική άδεια από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin) για να λειτουργεί ως θεματοφύλακας κρυπτονομισμάτων. Ο Όμιλος Boerse Stuttgart προσφέρει τώρα πλήρως ελεγχόμενη μεσιτεία, διαπραγμάτευση και φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε .

Η τελική της αδειοδότηση καθιστά την Boerse Stuttgart Digital τον πρώτο «καθιερωμένο συμμετέχοντα στην αγορά […] Με άδεια να διατηρεί κρυπτονομίσματα υπό κράτηση χωρίς εξαγορές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Boerse Stuttgart, Matthias Voelkel. Η Boerse Stuttgart Digital δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι χρηματιστές, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τα οικογενειακά γραφεία θα μπορούσαν να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες της στις δικές τους προσφορές. Λειτουργεί ανταλλακτήρια στη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ελβετία και διαθέτει γραφείο και στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Η Bitcoin Group SE, διαχειριστής της γερμανικής πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο bitcoin.de, εξαγόρασε την Bankhaus von der Heydt , η οποία είχε άδεια για φύλαξη κρύπτο, τον Δεκέμβριο. Η γερμανική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων DZ Bank συνεργάστηκε με την ελβετική Metaco για να προσφέρει υπηρεσίες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της φύλαξης, τον Φεβρουάριο.

Η Boerse Stuttgart Digital παρέχει υπηρεσίες φύλαξης μέσω blocknox με προσωρινή άδεια από τότε που εισήχθησαν οι κανονισμοί φύλαξης κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία την 1η Ιανουαρίου 2020. Είχε αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών σε κατοίκους Γερμανίας τον προηγούμενο μήνα και παρουσίασε μια εφαρμογή συναλλαγών το 2021. Η Boerse Stuttgart Digital έλαβε την τελική της άδεια επιμέλειας μπροστά από πολλούς άλλους υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένης της Binance.

Ο παγκόσμιος όμιλος ανταλλαγής Nasdaq ανακοίνωσε σχέδια στις 24 Μαρτίου για τη σύσταση μιας εταιρείας καταπιστεύματος περιορισμένου σκοπού που θα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο υπό την επίβλεψη του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης. Αυτό έρχεται μετά την κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών για την επιβολή νέων κανόνων που καθιστούν δυσκολότερο για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τη φύλαξη των κρυπτονομισμάτων επεκτείνοντας τους κανόνες που είχαν αρχικά διατυπωθεί το 2009.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: