Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει «ισχυρή» ρύθμιση κρύπτο ως μέρος του σχεδίου οικονομικού εγκλήματος

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκπονήσει σχέδια για την ενίσχυση της ρύθμισης των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει το οικονομικό έγκλημα στη χώρα.

Σε ένα έγγραφο πολιτικής που κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου, το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να ρυθμίσουν «σθεναρά» τα κρυπτονομίσματα για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η εστίαση στη ρύθμιση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για το οικονομικό έγκλημα από το 2023 έως το 2026, το οποίο περιελάμβανε επίσης τη συγκέντρωση «των γνώσεων και των ικανοτήτων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου» για την επανεξέταση και την ενίσχυση του τρόπου κατάσχεσης και αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων κρύπτο που εμπλέκονται σε νομικές διαδικασίες.

«Αυτά τα βήματα θα συνάδουν με τη φιλοδοξία μας να κάνουμε το Ηνωμένο Βασίλειο έναν ελκυστικό προορισμό για κρυπτονομίσματα και καινοτομία κρύπτο στοιχείων στον κόσμο», ανέφερε το σχέδιο. «Όσο και αν είναι προκλητικό, η αποτελεσματική ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων ωφελεί όλους, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με το έγγραφο πολιτικής, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι ανέμενε από τους εγκληματίες να μετατοπίσουν τις συναλλαγές κρύπτο σε «λιγότερο ρυθμιζόμενες ανταλλαγές και υπηρεσίες» σε άλλες δικαιοδοσίες. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της χώρας, ή FCA – ένας από τους φορείς πίσω από την επιβολή της ρύθμισης των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο – θα συνεργαστεί με τους διεθνείς ομολόγους της για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την απάντησή της σχετικά με τη ρύθμιση και την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων.

«Το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της [Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος] εκτιμά ότι με βάση τις εκτιμήσεις του όγκου συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι παράνομες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 πιθανότατα ισοδυναμούν με τουλάχιστον 1,24 δισεκατομμύρια £ (~1% της συνολικής αξίας συναλλαγών) ρεαλιστική πιθανότητα ήταν σημαντικά υψηλότερα».

Ως μέρος του σχεδίου δράσης της, η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να συντονιστεί με διάφορους φορείς για την εφαρμογή του ταξιδιωτικού κανόνα της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης καθώς και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το οικονομικό έγκλημα και την εταιρική διαφάνεια μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2023. Άλλοι στόχοι περιελάμβανε τη βελτίωση των επικοινωνιών μεταξύ της FCA και των εταιρειών κρύπτο το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να επιδιώκει μια απάντηση στα κρύπτο σε πολλαπλά μέτωπα – από την επιβολή του νόμου έως τη ρύθμιση – οι φορολογούμενοι στη χώρα αντιμετωπίζουν τις δικές τους υποχρεώσεις αναφοράς. Στις 15 Μαρτίου, το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε μια έκθεση που ανακοινώνει ότι θα τροποποιήσει τα έντυπα αυτοαξιολόγησης για τα κρύπτο στοιχεία από το φορολογικό έτος 2024–2025.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: