Η SEC καλείται να φτάσει σε διακανονισμούς με την Coinbase και την Ripple: Ώρα για επίλυση

Μετά την πρόσφατη απόφαση της δικαστού Analisa Torres στην υπόθεση SEC κατά Ripple, νομικοί εμπειρογνώμονες καλούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) να διευθετήσει τις εναπομείνασες διαφορές με τις Ripple Labs και Coinbase. Η προσέγγιση της SEC για τα κρυπτονομίσματα έχει βασιστεί σε μια ευρεία ερμηνεία των κινητών αξιών, χρησιμοποιώντας την υπόθεση SEC κατά Howey ως νομικό σημείο αναφοράς. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση, που αρχικά σχεδιάστηκε για να στοχεύει σε δόλια σχήματα, δημιουργεί προκλήσεις για τα νόμιμα έργα κρύπτο να εγγραφούν στην SEC.

Η απόφαση της δικαστού Torres ανέδειξε μια μοναδική πρόκληση στην εφαρμογή του Howey test στα crypto tokens. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πώληση tokens XRP σε μικροεπενδυτές δεν ευθυγραμμίζεται απαραίτητα με τις επιχειρηματικές προσπάθειες της Ripple, αποτυγχάνοντας έτσι σε ένα στοιχείο του τεστ. Η απόφαση αυτή έχει σημαντικές συνέπειες για την υπόθεση της SEC κατά της Coinbase, καθώς δυσχεραίνει τη δυνατότητα της SEC να στοχεύσει τις δευτερογενείς αγορές κρύπτο τίτλων, όπως η διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα της Coinbase.

Επιπλέον, η SEC ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετα εμπόδια από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έχει δείξει προθυμία να περιορίσει την εξουσία των διοικητικών υπηρεσιών μέσω του εξελισσόμενου δόγματος των μεγάλων ερωτημάτων. Αυτό το δόγμα θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει τις συνεχιζόμενες δράσεις επιβολής της SEC στον χώρο των κρύπτο.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καλύτερη πορεία δράσης της SEC είναι να επιδιώξει διακανονισμούς και να συνεργαστεί με την Coinbase. Ειδικότερα, η Coinbase έχει ήδη επιδείξει προθυμία να συνεργαστεί με την SEC, καταθέτοντας αίτημα για τη θέσπιση κανόνων για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης διαδικασίας εισαγωγής για τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Πολλοί δικηγόροι κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των πρώην αποφοίτων της SEC και του μεγάλου νόμου, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου προσαρμοσμένου στα μοναδικά χαρακτηριστικά των κρύπτο tokens.

Οι ισχύοντες κανόνες γνωστοποίησης της SEC, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία και οντότητες, δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες των έργων κρύπτο. Για παράδειγμα, οι απαιτήσεις που σχετίζονται με τα διοικητικά συμβούλια, τις αποζημιώσεις των διευθυντικών στελεχών, τις προτάσεις των μετόχων και τις οικονομικές καταστάσεις δεν ευθυγραμμίζονται με την αποκεντρωμένη φύση των δικτύων blockchain. Από την άλλη πλευρά, κρίσιμες πτυχές όπως τα tokenomics, οι έλεγχοι της ασφάλειας του blockchain και τα smart contracts που διέπουν τις αποκεντρωμένες χρηματιστηριακές συναλλαγές (DeFi) δεν καλύπτονται από τους υφιστάμενους κανόνες γνωστοποίησης της SEC.

Για να αποφευχθεί μια πιθανή πορεία σύγκρουσης, είναι ζωτικής σημασίας για την SEC να συνεργαστεί με τους δικηγόρους κρύπτο και να καθιερώσει ένα λειτουργικό καθεστώς για την εισαγωγή και τη γνωστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο. Αυτή η εναλλακτική προσέγγιση θα προστατεύσει καλύτερα τους αγοραστές περιουσιακών στοιχείων κρύπτο και θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το κράτος δικαίου. Η SEC θα πρέπει να απομακρυνθεί από την απλουστευτική ρητορική της “απλά ελάτε και εγγραφείτε” και να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας συνολικής λύσης που θα σέβεται τα μοναδικά χαρακτηριστικά της βιομηχανίας κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: