Η Coinbase διακόπτει τις υπηρεσίες staking ως απάντηση στις ρυθμιστικές απαιτήσεις σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Η Coinbase, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, έλαβε την απόφαση να σταματήσει τη δυνατότητα των πελατών σε τέσσερις πολιτείες να κάνουν staking πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, μετά από νομικές ενέργειες που ξεκίνησαν από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

Σε επίσημη ανάρτηση στο blog της στις 14 Ιουλίου, η Coinbase ανακοίνωσε ότι οι χρήστες που βρίσκονται στην Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν θα περιοριστεί προσωρινά η πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες staking μέχρι νεωτέρας. Το μέτρο αυτό έρχεται ως απάντηση στις ρυθμιστικές αρχές σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ που ξεκίνησαν τις δικές τους νομικές διαδικασίες, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου τον Ιούνιο, κατηγορώντας το για προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλων. Κατά συνέπεια, η Coinbase αναγκάστηκε να αναστείλει ορισμένες υπηρεσίες.

“Παρόλο που διαφωνούμε έντονα με κάθε ισχυρισμό ότι οι υπηρεσίες staking μας αποτελούν κινητές αξίες”, δήλωσε η Coinbase, “θα συμμορφωθούμε πλήρως με τις προκαταρκτικές κρατικές εντολές όπου απαιτείται, παρόλο που αυτό έρχεται πριν έχουμε την ευκαιρία να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας”.

Σύμφωνα με την Coinbase, μόνο οι ρυθμιστικές ενέργειες που έγιναν στην Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν καθιστούν αναγκαία την παύση στην τοποθέτηση πρόσθετων στοιχείων ενεργητικού. Οι χρήστες που κατοικούν στην Αλαμπάμα, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, το Βερμόντ και την Ουάσινγκτον μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν staking τα κρύπτο τους περιουσιακά στοιχεία όπως έκαναν και πριν.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την αρχική ακρόαση πριν από την κίνηση της υπόθεσης της SEC κατά της Coinbase. Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 6 Ιουνίου, υποστηρίζει ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων λειτουργεί ωςunregistered security broker από το 2019. Η Coinbase έχει αρνηθεί σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο έλεγχος των επιχειρήσεων κρύπτο που παρέχουν υπηρεσίες staking δεν περιορίστηκε μόνο στην Coinbase. Οι κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές έχουν στοχοποιήσει και άλλες εταιρείες του κλάδου, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω υπηρεσίες παραβιάζουν τους νόμους περί κινητών αξιών. Τον Φεβρουάριο, η Kraken, ένα άλλο εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων με την SEC, ο οποίος επέβαλε την παύση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων staking που προσφέρονται σε πελάτες στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: