Η Ark Invest συνεχίζει να ξεφορτώνει μετοχές της Coinbase, βάζει στο στόχαστρο τις πλατφόρμες Meta και Robinhood

Η Coinbase (COIN) πέτυχε πρόσφατα νέο υψηλό 52 εβδομάδων στην τιμή της μετοχής της, γεγονός που ώθησε την Ark Invest, την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με επικεφαλής την Cathie Wood, υπέρμαχο του Bitcoin, να εκποιήσει περαιτέρω τις μετοχές της Coinbase.

Αφού συσσώρευσε ένα σημαντικό ποσό μετοχών της Coinbase κατά τη διάρκεια της πτωτικής αγοράς, η Ark Invest πραγματοποίησε τον δεύτερο γύρο πωλήσεων αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, η Cathie Wood έχει επενδύσει ενεργά σε μετοχές της Meta Platforms (META) και της Robinhood Markets (HOOD).

Τα στοιχεία συναλλαγών αποκαλύπτουν ότι στις 14 Ιουλίου, τα κεφάλαια της Ark Invest, υπό την καθοδήγηση της Cathie Wood, πούλησαν συνολικά 478.356 μετοχές της Coinbase (COIN), αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό συνέπεσε με την υψηλότερη ετήσια τιμή της μετοχής της Coinbase στα 114,43 δολάρια.

Η ναυαρχίδα του αμοιβαίου κεφαλαίου, το ARK Innovation ETF (ARKK), πούλησε 263.247 μετοχές COIN, ενώ το ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) και το ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) ξεφορτώθηκαν 93.227 και 35.666 μετοχές COIN, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο, τα ταμεία της Cathie Wood προέβησαν σε εξαγορές μετοχών της Meta Platforms μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την κυκλοφορία του “Threads”, μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης παρόμοιας με το Twitter. Το ARK Innovation ETF (ARKK) αγόρασε 69.793 μετοχές της META, ενώ το ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) απέκτησε 111.843 μετοχές της Robinhood. Επιπλέον, το ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) αύξησε τις συμμετοχές του με 12.559 μετοχές META και 169.116 μετοχές Robinhood.

Τα στοιχεία του CoinMarketCap δείχνουν ότι την Παρασκευή, η μετοχή COIN έκλεισε στα 105,31 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,58%, καθώς οι επενδυτές εξασφάλισαν κέρδη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η τιμή του COIN σημείωσε άνοδο κατά 33%, φτάνοντας σε υψηλό 24ωρου στα 114,43 δολάρια. Από την αρχή του έτους, η COIN έχει σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση 213%. Η πρόσφατη συνοπτική απόφαση στην αγωγή της αμερικανικής SEC κατά της Ripple συνέβαλε επίσης στην αξιοσημείωτη άνοδο της αξίας της Coinbase.

Η Ark Invest είχε προηγουμένως πουλήσει 135.152 μετοχές COIN αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων στις 11 Ιουλίου μέσω του ARK Innovation ETF (ARKK) και το ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) εκποίησε 160.887 μετοχές COIN τον Μάρτιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: