Η SEC έχει 10 ημέρες για να απαντήσει στην καταγγελία της Coinbase: Νομικό στέλεχος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 4ης Μαΐου από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Coinbase, Paul Grewal, το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για το Τρίτο Κύκλωμα απάντησε στην καταγγελία κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης σαφών κανόνων για τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σηματοδοτεί μια εξέλιξη στη νομική μάχη για ρυθμιστική σαφήνεια.

Σύμφωνα με τον Grewal, η απάντηση του δικαστηρίου στην καταγγελία τους κατά της SEC ήταν μια διαταγή μόνο σε κείμενο. Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην SEC να απαντήσει στην εντολή της Coinbase εντός δέκα ημερών. Το writ of mandamus είναι μια δικαστική εντολή που απευθύνεται σε έναν κατώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, διατάσσοντάς τον να εκπληρώσει σωστά τα επίσημα καθήκοντά του.

Ο Grewal δήλωσε ότι το δικαστήριο έδωσε στην Coinbase το δικαίωμα να καταθέσει απάντηση στην απάντηση της SEC εντός επτά ημερών από την κατάθεση. Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης από το δικαστήριο.

Η Coinbase – το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ – κατέθεσε αγωγή τον Απρίλιο ζητώντας από το δικαστήριο να υποχρεώσει την SEC να δημοσιοποιήσει τη στάση της σχετικά με μια αίτηση που υποβλήθηκε αρκετούς μήνες πριν. Στην αίτηση, το ανταλλακτήριο έθεσε 50 συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τη ρυθμιστική μεταχείριση ορισμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι ερωτήσεις ήταν ευρείες, καλύπτοντας θέματα όπως το πώς τα token ταξινομούνται ως τίτλοι και ζητώντας διευκρινίσεις για διάφορα άλλα θέματα.

Παρά την έλλειψη δημόσιας ανταπόκρισης στην αναφορά, η SEC αύξησε την επιβολή και εξέδωσε προειδοποιήσεις προς τα ανταλλακτήρια κρύπτο. Η Επιτροπή έχει εκδώσει στο παρελθόν ακόμη και ειδοποίηση Wells προς την Coinbase. Μια επιστολή ειδοποίησης Wells συνήθως προειδοποιεί μια εταιρεία ότι η SEC μπορεί να ακολουθήσει με δράση επιβολής.

Λόγω των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup υποβάθμισε τις μετοχές του ανταλλακτηρίου κρύπτο από “buy” σε “neutral” και μείωσε επίσης τον στόχο τιμής της. Η τράπεζα επικαλέστηκε “πάρα πολλούς άγνωστους παράγοντες” ως λόγο για την υποβάθμιση αυτή. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citi, Peter Christiansen, η υποβάθμιση θα γίνει μέχρι να καθιερωθούν καλύτερα οι ρυθμιστικοί “κανόνες του δρόμου” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: