Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ υπογράφει νόμο για την κατάργηση των φόρων στις τεχνολογικές καινοτομίες

Μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele υπέγραψε σήμερα νόμο για την κατάργηση των φόρων στις τεχνολογικές καινοτομίες. Επιπλέον, ο Μπουκέλε σημείωσε ότι ο νόμος περί κινήτρων για την καινοτομία και την τεχνολογική παραγωγή, θα εξαλείψει το εισόδημα, την ιδιοκτησία, τα κεφαλαιακά κέρδη και σημαντικούς δασμούς για τις τεχνολογικές καινοτομίες.

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει την προοπτική του Ελ Σαλβαδόρ ως καταφύγιο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Επιπλέον, ο Bukele δήλωσε ότι ο νέος νόμος προστατεύει “τις τεχνολογικές καινοτομίες, τον προγραμματισμό λογισμικού και εφαρμογών, την τεχνητή νοημοσύνη, την κατασκευή υλικού υπολογιστών και επικοινωνιών”.

Το Ελ Σαλβαδόρ απαγορεύει τη φορολόγηση των τεχνολογικών καινοτομιών

Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Bukele ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει νομοσχέδιο για την προστασία των τεχνολογικών εξελίξεων στη χώρα. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο στάλθηκε στο Κογκρέσο για την κατάργηση των φόρων σε διάφορες καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα.

Τώρα, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ υπέγραψε επίσημα νόμο για την κατάργηση όλων των φόρων στις τεχνολογικές καινοτομίες. Επιπλέον, ο Μπουκέλε ανέβηκε στο Twitter για να ανακοινώσει ότι η νομοθετική ενέργεια είχε πραγματοποιηθεί και το νομοσχέδιο είχε υπογραφεί.

Ο νόμος περί κινήτρων για την καινοτομία και την τεχνολογική παραγωγή θα προσελκύσει πιθανότατα τεχνολογικές εξελίξεις στη χώρα. Επιπλέον, η κατάργηση των φόρων παρουσιάζει οικονομικό όφελος για πλήθος εταιρειών. Αντίθετα, το Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζει να διατηρεί τη δέσμευσή του σε μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που αναπτύσσονται.

Διάφορες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας έχουν αμαυρωθεί από ρυθμιστικές δράσεις. Συγκεκριμένα, η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη και τα κρύπτο είδαν ασαφείς ρυθμίσεις να σταματούν την ανάπτυξή τους. Στη συνέχεια, το Ελ Σαλβαδόρ έσπευσε να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό περιβάλλον μέσω αυτού του νέου νόμου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: