Ουκρανία και ΗΠΑ κλείνουν 9 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Αξιωματικοί της μονάδας Cyberpolice της Ουκρανίας και της Κύριας Υπηρεσίας Ερευνών, σε συνεργασία με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, κατέσχεσαν εννέα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας. Εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ συμμετείχαν επίσης σε μια “πολυεπίπεδη διεθνή επιχείρηση”, όπως την χαρακτήρισαν οι ουκρανικές αρχές.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες προσέφεραν ανώνυμη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Χρησιμοποιήθηκαν για να διευκολύνουν τη νομιμοποίηση παράνομων κεφαλαίων, εξηγείται σε δελτίο Τύπου. Μέσω αυτών των ανταλλαγών, οι εγκληματίες διοχέτευαν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και διαδικτυακής απάτης. Οι υπηρεσίες τους διαφημίζονταν σε κλειστά φόρουμ χάκερ.

Η υποδομή του δικτύου, που βρίσκεται σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ουκρανία, μπλοκαρίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να ταυτοποιήσουν όλα τα άτομα που εμπλέκονται στις εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες των 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro και owl.gold λαμβάνουν τώρα ένα μήνυμα που αναφέρει ότι τα domains έχουν κατασχεθεί από την επιβολή του νόμου.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Οι ουκρανικές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται για να βελτιώσουν την τεχνογνωσία τους σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Μια έκθεση αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι υπάλληλοι της Κυβερνοαστυνομίας, της Υπηρεσίας Ανάκτησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρακολούθησαν μαθήματα κατάρτισης που διοργάνωσε το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρύπτο στον κόσμο, το Binance.

Τον Νοέμβριο του 2022, η μονάδα καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος εξάρθρωσε ένα σύστημα απάτης κρύπτο που φέρεται να αποκόμιζε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι διοργανωτές του δελέαζαν τους επενδυτές μέσω μιας αλυσίδας γραφείων αντιπροσώπευσης και τηλεφωνικών κέντρων σε όλη την Ευρώπη. Τον Απρίλιο εξαρθρώθηκε μια ρωσική πυραμίδα κρύπτο αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: