Η Nike ανακοινώνει το κυνήγι NFT Sneaker ‘Airphoria’ σε συνεργασία με το Fortnite

Η Nike, η διάσημη μάρκα υποδημάτων και ενδυμάτων, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι θα κυκλοφορήσει μια συλλογή από nonfungible tokens (NFTs) στο δημοφιλές online παιχνίδι Fortnite, το οποίο αναπτύσσεται από την Epic Games.

Η κίνηση αυτή παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για την υιοθέτηση της τεχνολογίας Web3 μεταξύ των παραδοσιακών παικτών, καθώς το Fortnite διαθέτει έναν εκπληκτικό αριθμό ενεργών παικτών – πάνω από 242,9 εκατομμύρια τις τελευταίες 30 ημέρες, όπως αναφέρει η Active Player.

Στις 16 Ιουνίου, η Nike έκανε μια ανακοίνωση μέσω των διαφόρων καναλιών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προϊδεάζοντας για την έναρξη του “απόλυτου Sneakerhunt” στις 20 Ιουνίου.

Το συνοδευτικό βίντεο παρουσίαζε τα εξέχοντα λογότυπα του Fortnite και του Air Max της Nike με φόντο τα αιωρούμενα σύννεφα στον ουρανό. Στη συνέχεια αποκάλυψε το όνομα του κυνηγιού αθλητικών παπουτσιών, “Airphoria”, πριν καταλήξει με τα λογότυπα της πλατφόρμας Web3 της Nike, .Swoosh, και της Unreal Engine της Epic Games.

Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν περιορισμένες, τα μέλη της κοινότητας NFT έχουν υποθέσει ότι η Nike μπορεί να έχει αξιοποιήσει το Fortnite Creative 2.0 για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που σχετίζεται με το NFT. Αυτή η νέα έκδοση του Fortnite Creative επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάζουν τους χάρτες του παιχνιδιού τους σε εικονικά νησιά χρησιμοποιώντας στοιχεία του Fortnite.

Παρατηρώντας το πρόσφατο λανσάρισμα του Fortnite Creative 2.0, το οποίο διαθέτει μια ισχυρή λειτουργία αυτοδημιουργούμενου χάρτη που μοιάζει με τη δημιουργία παιχνιδιών στο ROBLOX, ένας χρήστης του Twitter υπέθεσε ότι η Nike μπορεί να χρησιμοποίησε αυτή τη λειτουργία για να αναπτύξει ένα παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nike είχε δημιουργήσει στο παρελθόν ένα παιχνίδι στο ROBLOX πριν από δύο χρόνια, αν και τότε δεν περιελάμβανε NFTs.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα NFTs θα είναι μέρος της Airphoria, η συμμετοχή της .Swoosh υποδηλώνει ότι μπορεί πράγματι να συμπεριληφθούν. Επιπλέον, η Epic Games έχει επιδείξει μια ευνοϊκή στάση απέναντι στο NFT gaming, υποστηρίζοντας περαιτέρω την πιθανότητα.

Τον τελευταίο καιρό, το τμήμα NFT της Nike έχει κάνει βήματα για να διεισδύσει στον παραδοσιακό χώρο του gaming. Την 1η Ιουνίου, η .Swoosh ανακοίνωσε ότι τα NFTs της θα ενσωματωθούν σε παιχνίδια που αναπτύσσει η EA Sports, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού FIFA και άλλους δημοφιλείς τίτλους. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα παιχνίδια της EA Sports που θα διαθέτουν NFTs της Nike δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: