Ο Do Kwon αρνείται τους ισχυρισμούς περί πλαστογραφίας διαβατηρίου, κατηγορεί “κινεζικό” πρακτορείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Ο ιδρυτής της Terraform Labs, Do Kwon, φέρεται να αρνήθηκε ότι γνώριζε για την υποτιθέμενη πλαστογράφηση του διαβατηρίου με το οποίο ταξίδευε, αποδίδοντας την ευθύνη σε ένα κινεζικό πρακτορείο. Ο Kwon έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο Βασικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Segye Ilbo, ο Kwon δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τα διαβατήριά του, συμπεριλαμβανομένου ενός διαβατηρίου της Κόστα Ρίκα, μέσω τρίτων “πρακτορείων”.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Kwon εξήγησε ότι απέκτησε το διαβατήριο της Κόστα Ρίκα συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα έγγραφα μέσω ενός πρακτορείου της Σιγκαπούρης που του συνέστησε ένας φίλος του. Ανέφερε επίσης ότι απέκτησε βελγικό διαβατήριο μέσω άλλου πρακτορείου. Ο Kwon ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσε το διαβατήριο της Κόστα Ρίκα για χρόνια και δεν είχε κανένα λόγο να αμφιβάλλει για τη γνησιότητά του.

Όταν του ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρακτορείο που χρησιμοποίησε για τα διαβατήριά του, ο Kwon δήλωσε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τις λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι το όνομα του πρακτορείου ήταν στα κινεζικά.

Ο συνάδελφος του Kwon και πρώην οικονομικός διευθυντής της Terraform Labs, Han Chong-joon, εξετάστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Εκτός από την άρνηση της πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ο Kwon διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι έκανε οικονομικές δωρεές στον πρώην υπουργό Οικονομικών του Μαυροβουνίου, Milojko Spajić, ο οποίος είναι τώρα ηγέτης του κόμματος “Ευρώπη Τώρα”. Σύμφωνα με μια έκθεση από ένα περιφερειακό παράρτημα του Radio Free Europe, ο Kwon φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον Spajić μέσω μιας επιστολής που στάλθηκε σε διάφορους αξιωματούχους του Μαυροβουνίου πριν από τον τελευταίο γύρο των εκλογών στη χώρα.

Οι δικηγόροι του Kwon αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας ότι είναι κατηγορηματικά ψευδείς.

Μετά την ακρόαση, η δικαστής Ivana Becić ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την ετυμηγορία της σχετικά με τις κατηγορίες για πλαστογραφία στις 19 Ιουνίου τοπική ώρα. Ο Kwon θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι και έξι μήνες, ενώ το τοπικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα έκδοσης της Νότιας Κορέας.

Ο Kwon και ο Chong-joon συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές στις 23 Μαρτίου, αφού κατηγορήθηκαν ότι πλαστογράφησαν διαβατήρια σε μια προσπάθεια να φύγουν από το Μαυροβούνιο με ιδιωτική πτήση προς το Ντουμπάι.

Αρχικά, οι δικηγόροι του ζεύγους εξασφάλισαν έγκριση για προτεινόμενη εγγύηση ύψους 400.000 ευρώ (436.000 δολάρια). Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανατράπηκε κατόπιν έφεσης στις 24 Μαΐου. Στις 5 Ιουνίου, η έφεση απορρίφθηκε και χορηγήθηκε εγγύηση για τους Kwon και Chong-joon. Τα δύο άτομα θα παρακολουθούνται στενά από την τοπική αστυνομία και οποιαδήποτε παραβίαση των εγκεκριμένων όρων ή αναχώρηση από την κατοικία τους θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάπτωση της εγγύησής τους.

Το οικοσύστημα Terra της Terraform Labs γνώρισε κατάρρευση τον Μάιο του 2022, με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί ότι οι απώλειες έφτασαν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: