Η National Futures Association προσθέτει κανόνες για τα μέλη που χειρίζονται ψηφιακά στοιχεία

Η National Futures Association (NFA) — ο οργανισμός αυτορρύθμισης των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αγορές παραγώγων — εξέδωσε έναν νέο κανόνα συμμόρφωσης που αφορά τη συμπεριφορά των μελών. Ο νέος κανόνας συμπληρώνει τις απαιτήσεις που εκδόθηκαν το 2018.

Η NFA έχει «παραπάνω από 100» μέλη που εμπλέκονται σε δραστηριότητες με εμπορεύματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της απάτης ή της ανάρμοστης συμπεριφοράς που διαπράττονται από αυτά τα μέλη, εξήγησε ο οργανισμός στον γραμματέα της επιτροπής εμπορευμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων (CFTC) Christopher Kirkpatrick τον Φεβρουάριο . 28 επιστολή καθώς υπέβαλε προς έγκριση τον προτεινόμενο νέο κανόνα.

Ο νέος κανόνας έχει ως πρότυπο τους κανόνες καταπολέμησης της απάτης της NFA για τα διαπραγματεύσιμα στο ανταλλακτήριο συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τις συναλλαγές ανταλλαγής και το συνάλλαγμα λιανικής. Ο NFA είναι ο μόνος εγγεγραμμένος οργανισμός αυτορρύθμισης με εξουσιοδότηση από την CFTC, δίνοντάς του ανάλογο καθεστώς στη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επί του παρόντος, η NFA επιβάλλει απαιτήσεις γνωστοποίησης μόνο στα μέλη της που ασχολούνται με δραστηριότητες spot εμπορευμάτων με ψηφιακά στοιχεία, οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς σε ένα μόνο έγγραφο. Όταν ο νέος κανόνας τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαΐου, τα μέλη θα υπόκεινται σε καθοδήγηση σχετικά με την απάτη, τις εμπορικές αρχές και την εποπτεία των εργαζομένων. Ο κανόνας ισχύει μόνο για το Bitcoin και Ethereum, καθώς μόνο αυτοί “έχουν συναφή συμφέροντα σε εμπορεύματα που έχουν πιστοποιηθεί από εγγεγραμμένη οντότητα για την εισαγωγή τους στο ανταλλακτήριο σύμφωνα με το μέρος 40 των κανονισμών της CFTC”.

Η επίτροπος της CFTC Caroline Pham εξέδωσε μια δήλωση επαινώντας τον νέο κανόνα:

“Αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα χρήσης της υπάρχουσας αρχής για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν μέτρα προστασίας των πελατών, επειδή η εγγραφή στο NFA απαιτεί από τις εταιρείες και τα άτομα να συμμορφώνονται με τους κανόνες NFA”.

Το NFA «μπορεί να τροποποιήσει αυτόν τον κανόνα στο μέλλον για να συμπεριλάβει άλλα εμπορεύματα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» εκτός από το BTC και το ETH, πρόσθεσε η Pham. Σημείωσε ότι οι κανόνες NFA για το ξένο συνάλλαγμα προηγήθηκαν της εξουσιοδότησης της CFTC που δόθηκε από το Κογκρέσο να ρυθμίζει αυτήν την αγορά κατά πέντε χρόνια. “Πιστεύω ότι είναι κοινή λογική να ξεκινήσουμε με ό,τι έχουμε και ό,τι λειτουργεί, προκειμένου να επεκτείνουμε το ρυθμιστικό μας πλαίσιο στις spot αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εμπορευμάτων”, πρόσθεσε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: