Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να πουλήσει 41.000 Bitcoin που συνδέονται με την Silk Road

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να ρευστοποιήσει περισσότερα από 41.000 Bitcoin που κατασχέθηκαν ως μέρος μιας υπόθεσης που συνδέεται με τον δημιουργό του Silk Road, Ross Ulbricht.

Μια κατάθεση στις 31 Μαρτίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης σχετικά με την καταδίκη του James Zhong ανέφερε ότι οι αμερικανικές κυβερνητικές αρχές είχαν αρχίσει να εκκαθαρίζουν περίπου 51.352 BTC που κατασχέθηκαν στην υπόθεση Ulbricht. Σύμφωνα με την κατάθεση, οι αξιωματούχοι πούλησαν περίπου 9.861 BTC για περισσότερα από 215 εκατομμύρια δολάρια στις 14 Μαρτίου, αφήνοντας περίπου 41.491 BTC.

«Η κυβέρνηση κατανοεί [το κατασχεθέν Bitcoin] αναμένεται να ρευστοποιηθεί σε τέσσερις ακόμη παρτίδες κατά τη διάρκεια αυτού του ημερολογιακού έτους», ανέφερε η κατάθεση του δικαστηρίου. “Η κυβέρνηση κατανοεί από την IRS Criminal Investigation – Asset Recovery & Investigative Services ότι ο δεύτερος γύρος εκκαθάρισης δεν θα πωληθεί πριν από την ημερομηνία καταδίκης του Zhong.”

Τον Νοέμβριο, ο Zhong ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες απάτης σχετικά με την εκτέλεση ενός σχεδίου κλοπής Bitcoin από την Silk Road το 2012. Οι αρχές των ΗΠΑ κατέσχεσαν περισσότερα από 50.000 BTC — αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τότε — από το σπίτι του στη Γεωργία τον Νοέμβριο του 2021. ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση μέχρι την ανάκτηση περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2022 που συνδέθηκε με το χτύπημα Bitfinex του 2016.

Η αγορά του Silk Road, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, αρχικά επέτρεπε στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν παράνομα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων όπλων και κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, η αγορά τράβηξε επίσης την προσοχή των αμερικανικών αρχών, οι οποίες συνέλαβαν τον Ulbricht το 2013. Αυτή τη στιγμή εκτίει δύο ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους.

Η τιμή του BTC είχε έναν ασταθή μήνα , έπεσε κάτω από τα $20.000 στις 10 Μαρτίου και κινήθηκε πάνω από τα $29.000 στις 29 Μαρτίου. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η τιμή του BTC ήταν 28.378 $.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: