Οι Βερμούδες εξακολουθούν να είναι ανοικτές σε επιχειρήσεις κρύπτο, λέει ο πρωθυπουργός

Η δραματική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου τον Νοέμβριο του 2022 δεν απομακρύνει τις Βερμούδες από τις εταιρείες κρύπτο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της βρετανικής νησιωτικής επικράτειας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg News.

«Το μέλλον των οικονομικών είναι ψηφιακό», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Βερμούδων και υπουργός Οικονομικών Έντουαρντ Μπερτ, ο οποίος πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά οφέλη που πρέπει να αποκομιστούν από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και την τεχνολογία blockchain.

Οι Βερμούδες είναι μια αυτοδιοικούμενη περιοχή με κοινοβουλευτική κυβέρνηση και ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που εφάρμοσαν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η περιοχή απέχει μόλις 915 μίλια από τις Μπαχάμες, όπου κάποτε λειτουργούσε η πλέον χρεοκοπημένη FTX.

Ο Burt φέρεται να αντιμετώπισε έντονη πολιτική πίεση πριν την αποτυχία της FTX, καθώς η ανταλλαγή επέλεξε τις Μπαχάμες αντί για τις Βερμούδες για την έδρα της. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία γεγονότα στη βιομηχανία κρύπτο είχαν ελάχιστο αντίκτυπο στην επικράτεια χάρη στους κανονισμούς της. «Νομίζω ότι αυτή η προσέγγιση έχει δικαιωθεί», είπε ο Burt, προσθέτοντας ότι οι κανονισμοί στις Βερμούδες είναι σαφείς και δεν θα αλλάξουν για καμία εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Burt συναντήθηκε με νομοθέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν κοινά πρότυπα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και θέματα που σχετίζονται με τους χρηματοοικονομικούς και ασφαλιστικούς τομείς της. Πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πρέπει να συνεργαστούν» για να παρέχουν σαφήνεια για τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Από το 2022, η κυβέρνηση των Βερμούδων έχει προωθήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της να γίνει κόμβος κρυπτονομισμάτων. Το νησί, γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και τις ελκυστικές φορολογικές του πολιτικές,  επεκτείνει ενεργά τον τομέα των κρύπτο από το 2017. Σύμφωνα με τον Burt, 17 αδειοδοτημένες εταιρείες κρύπτο λειτουργούν επί του παρόντος στις Βερμούδες.

Μεταξύ των τελευταίων εξελίξεων κρύπτο στην επικράτεια είναι η  κυκλοφορία του πρώτου stablecoin των Βερμούδων  τον Δεκέμβριο του 2022 από την Jewel Bank. Το stablecoin τροφοδοτείται από το Polygon και εστιάζει στην ενεργοποίηση διακανονισμών σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ένα stablecoin με δεσμό 1:1 με το δολάριο ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: