Η μετοχή της Coinbase πέφτει κατά 20% λόγω της αγωγής της SEC

Η μετοχή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase κατέρρευσε περισσότερο από 20% στο άνοιγμα της 6ης Ιουνίου. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, οι μετοχές έχουν μειώσει κάποιες απώλειες και σήμερα διαπραγματεύονται στα 50,14 δολάρια, σε σύγκριση με το χαμηλό ενδοσυνεδριακό επίπεδο των 46,43 δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σχολίασε: “Η Coinbase είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση των συναλλαγών της:

“Οι φερόμενες αποτυχίες της Coinbase στερούν από τους επενδυτές κρίσιμες προστασίες, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών που αποτρέπουν την απάτη και τη χειραγώγηση, την ορθή γνωστοποίηση, τις διασφαλίσεις κατά της σύγκρουσης συμφερόντων και την επιθεώρηση ρουτίνας από την SEC”.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της SEC, μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από 10 κρατικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας από την Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Καρολίνα, το Βερμόντ, την Ουάσινγκτον και το Ουισκόνσιν εξέδωσε εντολή επίδειξης αιτίου κατά της Coinbase. Η εντολή ισχυρίζεται ότι “η Coinbase παραβιάζει το νόμο περί κινητών αξιών προσφέροντας τους λογαριασμούς του προγράμματος staking rewards σε κατοίκους της Αλαμπάμα χωρίς εγγραφή για την προσφορά ή πώληση αυτών των κινητών αξιών”.

Σύμφωνα με την εντολή, η Coinbase έχει 28 ημέρες για να απαντήσει και να αποδείξει γιατί δεν θα πρέπει να λάβει εντολή να παύσει και να απέχει από την πώληση μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών στην Αλαμπάμα.

Στις 14 Απριλίου 2021, η μετοχή της Coinbase έκανε το ντεμπούτο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο NASDAQ. Οι μετοχές έχουν σήμερα υποχωρήσει κατά 88% από το ιστορικό υψηλό τους, περίπου 435 δολάρια, που επιτεύχθηκε την ημέρα της εισαγωγής. Στο πλαίσιο της απαίτησης εισαγωγής, το ανταλλακτήριο έπρεπε να καταθέσει το έντυπο S-1 για να εγγραφεί στην SEC και να λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: