Η καταγγελία της SEC υποδεικνύει γιατί ο Brian Brooks παραιτήθηκε από CEO της Binance.US

Η τελευταία καταγγελία της SEC κατά της Binance θα μπορούσε να δείξει γιατί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Binance.US Brian Brooks επέλεξε να παραιτηθεί τον Αύγουστο του 2021, μόλις τρεις μήνες μετά τον διορισμό του.

Σύμφωνα με ένα tweet της 5ης Ιουνίου από τον δικηγόρο κρυπτονομισμάτων James Murphy – γνωστό στο Twitter ως MetaLawMan – η καταγγελία της SEC επικαλείται μια “ανώνυμη πηγή” που διηύθυνε την Binance.US για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2021. Οι ημερομηνίες συσχετίζονται με το χρονικό διάστημα που ο Brooks ήταν διευθύνων σύμβουλος της Binance.US.

Ο Brooks, πρώην κορυφαίος τραπεζικός ρυθμιστής, διηύθυνε τις δραστηριότητες του ανταλλακτηρίου μετά την αντικατάσταση της πρώην διευθύνουσας συμβούλου Catherine Coley την 1η Μαΐου 2021. Σύμφωνα με σχόλια που αναφέρονται στην καταγγελία, ο Brooks συνειδητοποίησε γρήγορα ότι “δεν ήταν στην πραγματικότητα αυτός που διοικούσε αυτή την εταιρεία”. Όταν το αναγνώρισε αυτό, αποφάσισε να φύγει, ανακοινώνοντας την παραίτησή του μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 7 Αυγούστου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής επικοινωνίας της Binance, Patrick Hillman, αντέκρουσε τις εικασίες του Murphy, προσθέτοντας ότι αυτή “μπορεί να είναι η αφήγηση ενός ατόμου” και ότι “μπορεί να μην αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου”.

Οι πληροφορίες έρχονται στον απόηχο της κατάθεσης συνολικά 13 κατηγοριών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Binance, επειδή φέρεται να μην έχει εγγραφεί ως securities exchange και να λειτουργεί παράνομα στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: