Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler λέει ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα ψηφιακά νομίσματα

Μιλώντας ζωντανά στο CNBC, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler λέει ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα ψηφιακά νομίσματα. Η δήλωση αυτή ακολουθεί μια σειρά από κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον δύο από τα πιο γνωστά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην αγορά, της Coinbase, και της Binance.

Όσον αφορά τις πρόσφατες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά της Coinbase, ο Gensler συζήτησε τις αποτυχίες του ανταλλακτηρίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο στέρησε από τους επενδυτές “κρίσιμες προστασίες”, με τις ενέργειές του. Επιπλέον, οι κατηγορίες επικεντρώθηκαν στην υποτιθέμενη παραβίαση από το ανταλλακτήριο αρκετών νόμων των ΗΠΑ περί κινητών αξιών.

Ο Gensler μιλάει μετά τις χρεώσεις της Coinbase

Το ζήτημα της ρύθμισης στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι ζωτικής σημασίας. Από την ίδρυσή της, υπήρξε έκκληση για σαφείς και καθορισμένους κανονισμούς για την αστυνόμευση του ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου. Ωστόσο, φαίνεται ότι συνεχίζει να υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ των ανταλλακτηρίων, των εταιρειών κρύπτο και των οργανισμών που προσπαθούν να τις ρυθμίσουν.

Τώρα, μετά από δύο ανταλλαγές υψηλού προφίλ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες από τον ρυθμιστικό οργανισμό, ο πρόεδρός του μιλάει. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της SEC Gay Gensler δήλωσε ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα ψηφιακά νομίσματα. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή Squawk Street του CNBC που προώθησε ο Gensler νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η δήλωση είχε έρθει μετά τις κατηγορίες που είχαν επιβληθεί κατά της Binance και της Coinbase, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του κλάδου. Πράγματι, η Binance είδε χθες να εκδίδονται 13 κατηγορίες εναντίον της. Τώρα, η Coinbase είδε παρόμοια ρυθμιστική δράση να στέλνεται προς το μέρος της.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις κατηγορίες, η SEC τόνισε την παραβίαση από την Coinbase της αμερικανικής νομοθεσίας περί κινητών αξιών. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι το ανταλλακτήριο λειτουργούσε ” unregistered national securities exchange, broker και clearing agency”, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: