Η Κίνα θα επωφεληθεί περισσότερο από τους περιοριστικούς κανονισμούς κρύπτο των ΗΠΑ: Coinbase CEO

“Αντίπαλα έθνη” όπως η Κίνα θα μπορούσαν τελικά να επωφεληθούν από τις περιοριστικές πολιτικές κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong.

Σε ένα op-ed της 30ης Μαΐου για το MarketWatch, ο Armstrong προειδοποίησε και πάλι ότι ενώ οι πρόσφατες αναταραχές στις αγορές κρύπτο μπορεί να βάλουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ στον πειρασμό “να το διαγράψουν ως μια ασταθή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων”, με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκχωρήσουν την ιδιότητά τους ως οικονομικός ηγέτης και κόμβος καινοτομίας.

Ο Armstrong προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δουν ότι τα κρύπτο είναι “κάτι πολύ περισσότερο από μεμονωμένες συναλλαγές”, καθώς αποτελεί μια “μετασχηματιστική τεχνολογία” που μπορεί να φέρει επανάσταση σε διάφορους τομείς. Τόνισε ως παράδειγμα την ικανότητά της να παρέχει στους δημιουργούς δικαιώματα για συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά, προσθέτοντας:

“Τα κρύπτο, όπως και το διαδίκτυο πριν από αυτήν, έχει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσει τη χρηματοδότηση και πολλούς άλλους τομείς, από τις αλυσίδες εφοδιασμού έως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια ταχύτερη, φθηνότερη, πιο ιδιωτική και προσβάσιμη πλατφόρμα”.

Μέσω της ιδιότητάς του ως δημόσιο πρόσωπο και επικεφαλής της Coinbase, ο Armstrong πιέζει εδώ και καιρό τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ να παράσχουν στη βιομηχανία κρύπτο τη ρυθμιστική σαφήνεια που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, προστατεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές.

Η Coinbase έχει επίσης ζητήσει σαφήνεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ γύρω από το ποια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται τίτλοι, υποστηρίζοντας την προσέγγιση “ρύθμιση μέσω επιβολής” του οργανισμού. Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εμπίπτουν ήδη στους υφιστάμενους κανονισμούς περί κινητών αξιών.

Στο δημοσίευμα, ο Armstrong πρόσθεσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ τοποθετείται ως παγκόσμιος κόμβος κρύπτο , καθώς η Κίνα προσπαθεί να αμφισβητήσει τον ρόλο των ΗΠΑ ως παγκόσμιος οικονομικός ηγέτης με διάφορους τρόπους, όπως η πρόσφατη κυκλοφορία του ψηφιακού γιουάν.

Ο Armstrong προειδοποίησε ότι η αποτυχία να περάσει μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα κρύπτο θα έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να χρειαστεί να παίξουν το παιχνίδι της αναπλήρωσης και να ξοδέψουν δισεκατομμύρια για να φέρουν την καινοτομία πίσω στις ΗΠΑ, αλλά σημείωσε ότι ακόμη και με μια “κολοσσιαία και συνεχή προσπάθεια”, μπορεί να είναι πολύ αργά μέχρι τότε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: