Η γερουσιαστής των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν ζητά τον τερματισμό της χρηματοδότησης κρύπτο για την φαιντανύλη

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-Mass.) αναφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη χρήση κρυπτονομισμάτων στο εμπόριο της κινεζικής φαιντανύλης κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία την Τετάρτη, υποστηρίζοντας τη θέσπιση νομοθεσίας που θα συμβάλει στη διακοπή αυτού του αγωγού.


Το εξέχον μέλος της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας αναφέρθηκε σε στοιχεία της εταιρείας ερευνών Elliptic που αποκάλυψαν περισσότερες από 90 κινεζικές επιχειρήσεις που προσφέρονται να στείλουν πρόδρομες ουσίες της φαιντανύλης, με σχεδόν όλες να λαμβάνουν κρυπτονόμισμα ως αντάλλαγμα.


“Δυστυχώς, αυτός είναι ένας τρόπος που χρησιμοποίησαν ορισμένοι από αυτούς τους κατασκευαστές πρόδρομων ουσιών και τις παράνομες οργανώσεις ναρκωτικών – η λήψη πληρωμών με bitcoin σε πορτοφόλια, πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων”, δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ρόζενμπεργκ, βοηθός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τα οικονομικά εγκλήματα, σε κατάθεση κατά τη διάρκεια της ακρόασης της επιτροπής.

“Ο λόγος για τον οποίο θα το έβρισκαν ελκυστικό είναι ο ίδιος που θα το έβρισκαν ελκυστικό και άλλοι οικονομικοί εγκληματίες, δηλαδή ότι υπάρχει ένα στοιχείο ψευδωνυμίας που επιδιώκουν”, δήλωσε ο Ρόζενμπεργκ.


Οι υπερβολικές δόσεις στις ΗΠΑ που περιλαμβάνουν φαιντανύλη έχουν γίνει ο κυριότερος δολοφόνος για τα άτομα ηλικίας 18-45 ετών. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του επικίνδυνου φαρμάκου συχνά προέρχονται από την Κίνα και περνούν από πολλαπλά σύνορα στο δρόμο τους προς τους Αμερικανούς χρήστες του συνθετικού οπιοειδούς, το οποίο σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιβολής Ναρκωτικών (DEA) είναι 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη.


Η Warren πρότεινε ότι ο νόμος της για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει στην αποκοπή των πληρωμών κρύπτο και δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα επανεισαχθεί σε αυτό το Κογκρέσο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: