Οι κεντρικές τράπεζες του Χονγκ Κονγκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεργάζονται για τους κανόνες κρύπτο

Οι κεντρικές τράπεζες του Χονγκ Κονγκ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επιθυμούν να συνεργαστούν σε θέματα κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα και την ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Στις 30 Μαΐου, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) δήλωσε ότι συναντήθηκε με τους ομολόγους της στην Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (CBUAE), με τους δύο να συμφωνούν να “ενισχύσουν τη συνεργασία” σε θέματα “κανονισμών και εξελίξεων σε εικονικά περιουσιακά στοιχεία”.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες δεσμεύτηκαν επίσης να διευκολύνουν τις συζητήσεις σχετικά με “κοινές πρωτοβουλίες ανάπτυξης fintech και προσπάθειες ανταλλαγής γνώσεων” με τους αντίστοιχους κόμβους καινοτομίας της κάθε περιοχής.

Οι χρηματοπιστωτικές υποδομές και η συνδεσιμότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών μεταξύ των δύο δικαιοδοσιών σημειώθηκαν επίσης ως βασικά σημεία που συζητήθηκαν.

Ο διοικητής της CBUAE H.E. Khaled Mohamed Balama δήλωσε ότι αναμένει ότι η σχέση με τη HKMA θα είναι συνεχής και μακροπρόθεσμη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HKMA Eddie Yue δήλωσε ότι η σχέση θα ωφελήσει οικονομικά και τις δύο δικαιοδοσίες, καθώς μοιράζονται “πολλά συμπληρωματικά πλεονεκτήματα και αμοιβαία συμφέροντα”.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο κεντρικές τράπεζες διοργάνωσαν σεμινάριο για ανώτερα στελέχη τραπεζών από το Χονγκ Κονγκ και τα ΗΑΕ.

Το σεμινάριο κάλυψε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί ο διακανονισμός του διασυνοριακού εμπορίου και τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες των ΗΑΕ μπορούν να αξιοποιήσουν τις πλατφόρμες χρηματοοικονομικής υποδομής του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές της Ασίας και της ηπειρωτικής χώρας.

Η συνεργασία έρχεται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) να απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ από την 1η Ιουνίου.

Τα κρύπτο “θα μείνουν”: HKMA επικεφαλής του ταμείου

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ Κρίστοφερ Χούι δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse στις 30 Μαΐου ότι η πόλη επέτρεψε στους μικροεπενδυτές να συναλλάσσονται με κρύπτο στο πλαίσιο του νέου ρυθμιστικού καθεστώτος της, επειδή “τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν”.

Ο Hui υποστήριξε ότι τα οφέλη από τη χρήση των κρυπτονομισμάτων υπερτερούν των κινδύνων.

“Παρά τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει, (τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία) φέρουν επίσης θεμελιώδη αξία”, είπε, σημειώνοντας τη σημασία της ρύθμισης:

“Έτσι, για να αξιοποιηθούν αυτά τα θετικά στοιχεία, οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να επιτρέπονται με ρυθμιζόμενο τρόπο”.

Αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν υποβάλει αιτήσεις για να αποκτήσουν ειδικές υπηρεσίες διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ από τότε που η SFC ανακοίνωσε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των CoinEx, Huobi και OKX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: