Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Tether βλέπει ρεκόρ μετά την ανάκτηση της κυριαρχίας του 65% των σταθερών νομισμάτων

Το USDT έχει αναδειχθεί σε ξεκάθαρος νικητή εν μέσω της συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης και της καταστολής των κρύπτο στις ΗΠΑ.

Στις 17 Απριλίου, η αποτίμηση της κυκλοφορούσας αγοράς του σταθερού νομίσματος που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο των ΗΠΑ έφθασε σχεδόν τα 81 δισεκατομμύρια δολάρια, μόλις 1,5% κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 82,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πριν από ένα χρόνο. Έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 20% από έτος σε έτος (YTD) και τώρα στοχεύει σε νέα υψηλά όλων των εποχών.

Οι αντίπαλοι του Tether σημειώνουν νέα ετήσια χαμηλά

Η ανάπτυξη του USDT ήρθε καθώς το Tether έφαγε το μερίδιο αγοράς των αντιπάλων του σε σταθερό νόμισμα, USD Coin
USDC και Binance USD BUSD. Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση των crypto traders ότι οι δραστηριότητες του Tether δεν εκτίθενται στην πιθανή μετάδοση της τραπεζικής κρίσης.

Για παράδειγμα, η κυκλοφορούσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς του USD Coin, του δεύτερου μεγαλύτερου stablecoin, έχει πέσει πάνω από 25% YTD σε 31,82 δισεκατομμύρια δολάρια, το χειρότερο από τον Οκτώβριο του 2021, κυρίως λόγω της έκθεσής του στην αποτυχημένη Silicon Valley Bank.

Το BUSD, από την άλλη πλευρά, γνώρισε πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κατά 60% το 2023 στα 6,68 δισεκατομμύρια δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021, καθώς το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS) διέταξε την Paxos, μια περιφερειακή εταιρεία κρύπτο, να σταματήσει τη νομισματοκοπία και την έκδοσή της.

Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ισχυρίζεται ότι το BUSD είναι “τίτλος”. Αντίθετα, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης των ΗΠΑ (CFTC) ισχυρίζεται ότι το stablecoin είναι “εμπόρευμα”.

Αυτή η μετατόπιση κεφαλαίων βοήθησε πιθανότατα την Tether να ενισχύσει την κυριαρχία της πάνω από το 65% στον παγκόσμιο τομέα των stablecoin για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.

Στις 16 Απριλίου, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα προσχέδιο του δυνητικού νομοσχεδίου για τα σταθερά νομίσματα που θα δημιουργήσει ορισμούς για τους εκδότες. Λέει ότι οι μη αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Tether πρέπει να εγγραφούν αν απευθύνονται σε Αμερικανούς, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία που θα ρυθμίζει τα stablecoins.

Exchange stablecoin προσφορά χαμηλότερη από τον Ιούνιο 2021

Παρά την αύξηση της κεφαλαιοποίησης του Tether, η προσφορά του σε όλα τα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί το 2023.

Στις 16 Απριλίου, τα ανταλλακτήρια είχαν 12,94 δισεκατομμύρια USDT στα αποθεματικά τους σε σύγκριση με 17,89 δισεκατομμύρια USDT στην αρχή του έτους. Συνολικά, το απόθεμα stablecoin σε όλα τα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί κατά 42% YTD σε 21,53 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η δυναμική συμπίπτει με την αύξηση της αποτίμησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατά 21% σε ετήσια βάση από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον Ιανουάριο σε 1,21 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρώτο τρίμηνο παρατηρήθηκε μια τάση μετατόπισης από τα “ασφαλή” stablecoins στα κρυπτονομίσματα που αυξάνουν τον κίνδυνο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: