Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εισαγάγει νέο νομοσχέδιο για τα stablecoins

Ένα νέο σχέδιο νόμου που παρέχει ένα πλαίσιο για τα stablecoins στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιεύθηκε στο αποθετήριο εγγράφων της Βουλής των Αντιπροσώπων λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση για το θέμα στις 19 Απριλίου. Το σχέδιο θέτει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπό την εποπτεία των μη τραπεζικών εκδοτών σταθερών νομισμάτων, όπως οι εταιρείες κρύπτο Tether και Circle, αντίστοιχα, οι εκδότες του USDT και USDC. Τα Stablecoins είναι μια κατηγορία κρυπτονομισμάτων που προσπαθούν να προσφέρουν στους επενδυτές σταθερότητα τιμών, υποστηριζόμενα από συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία ή χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να προσαρμόζουν την προσφορά τους ανάλογα με τη ζήτηση. Τα Stablecoins εισήχθησαν το 2014 με την κυκλοφορία του BitUSD.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα ασφαλισμένα καταθετικά ιδρύματα που επιθυμούν να εκδώσουν stablecoins θα υπάγονται στην εποπτεία της αρμόδιας ομοσπονδιακής τραπεζικής υπηρεσίας, ενώ τα μη τραπεζικά ιδρύματα θα υπόκεινται στην εποπτεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η αποτυχία εγγραφής θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και πέντε ετών και πρόστιμο ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Οι εκδότες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να ζητούν εγγραφή για να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Μεταξύ των παραγόντων για την έγκριση είναι η ικανότητα του αιτούντος να διατηρεί αποθέματα που καλύπτουν τα stablecoins με δολάρια ΗΠΑ ή ομοσπονδιακά αποθέματα, έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου με διάρκεια 90 ημερών ή λιγότερο, συμφωνίες επαναγοράς με διάρκεια επτά ημερών ή λιγότερο που καλύπτονται από έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου με διάρκεια 90 ημερών ή λιγότερο, και καταθέσεις αποθεματικών κεντρικής τράπεζας.

Επιπλέον, οι εκδότες πρέπει να επιδεικνύουν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και καθιερωμένη διακυβέρνηση, καθώς και τα οφέλη της προσφοράς οικονομικής ένταξης και καινοτομίας μέσω των stablecoins.

Σε ένα νήμα στο Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, δήλωσε ότι “υπάρχει σαφώς η ανάγκη για βαθιά, διακομματική υποστήριξη νόμων που διασφαλίζουν ότι τα ψηφιακά δολάρια στο διαδίκτυο εκδίδονται, υποστηρίζονται και λειτουργούν με ασφάλεια”.

Επίσης, ως μέρος του σχεδίου νόμου είναι η διετής απαγόρευση της έκδοσης, δημιουργίας ή προέλευσης stablecoins που δεν υποστηρίζονται από υλικά περιουσιακά στοιχεία. Επίσης, ορίζει ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα διεξάγει μελέτη σχετικά με τα “ενδογενώς εξασφαλισμένα stablecoins”.

Σύμφωνα με τον ορισμό του εγγράφου, ένα ενδογενές stablecoin “βασίζεται αποκλειστικά στην αξία ενός άλλου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου που δημιουργήθηκε ή διατηρείται από τον ίδιο δημιουργό για να διατηρήσει τη σταθερή τιμή”.

Το σχέδιο επιτρέπει περαιτέρω στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να θεσπίσει πρότυπα για τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των stablecoins. Καθορίζει επίσης ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα υποστηρίξουν μια μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την έκδοση ενός ψηφιακού δολαρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: