Οι κρατικές τράπεζες της Κίνας εισάγουν εταιρείες κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ

Η προσπάθεια του Χονγκ Κονγκ να γίνει κόμβος κρύπτο έχει ανοίξει μια ευκαιρία όχι μόνο για τις εταιρείες κρύπτο αλλά και για πολλές τράπεζες που συνδέονται με το κράτος στην Κίνα. Οι κινεζικές τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την οικοδόμηση συνεργασιών και την ένταξη ρυθμιζόμενων εταιρειών κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ, παρά την καθολική τράπεζα σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρύπτο στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο βραχίονας του Χονγκ Κονγκ της μεγάλης κινεζικής κρατικής Τράπεζας Επικοινωνιών συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων που είναι εγγεγραμμένες στην πόλη. Η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες για το άνοιγμα λογαριασμών για τις ρυθμιζόμενες εταιρείες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκτός από την Bank of Communications, η ZA Bank – η μεγαλύτερη εικονική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ που ελέγχεται από την κινεζική διαδικτυακή ασφαλιστική εταιρεία ZhongAn Online P&C Insurance – θα ενεργήσει επίσης ως τράπεζα διακανονισμού για τις εταιρείες κρύπτο. Οι τράπεζες θα διευκολύνουν από κοινού την κατάθεση και την ανάληψη fiat νομισμάτων.

Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών λογαριασμού σε επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, οι τράπεζες αυτές θα λειτουργούν ως τράπεζες διακανονισμού για να επιτρέπουν την ανάληψη καταθέσεων token σε εξουσιοδοτημένα ανταλλακτήρια σε δολάρια Χονγκ Κονγκ, κινεζικά γιουάν και δολάρια ΗΠΑ.

Στις αρχές του έτους, ο οικονομικός γραμματέας του Χονγκ Κονγκ Paul Chan διευκρίνισε ότι η πόλη πιέζει να συνεργαστεί με περισσότερες επιχειρήσεις κρύπτο το 2023. Ως αποτέλεσμα της προοδευτικής προσέγγισης της κυβέρνησης για τα κρύπτο, σχεδόν 80 εταιρείες κρύπτο έχουν δείξει ενδιαφέρον για το άνοιγμα ή την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην πόλη. Η ώθηση της κυβέρνησης στα κρύπτο έχει προσελκύσει κάποιους εκπληκτικούς συμμάχους με τη μορφή κινεζικών τραπεζών και κεφαλαίων.

Εκτός από την επιβίβαση εταιρειών κρύπτο και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για τις ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις, η CPIC Investment Management, η οποία υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση, εγκαινίασε δύο κρύπτο ταμεία. Η CPIC είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην ηπειρωτική Κίνα και τα πρόσφατα εγκαινιασμένα κρύπτο της κεφάλαια επικεντρώνονται σε θεσμικούς επενδυτές

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Κίνας για τα κρύπτο μέσω του Χονγκ Κονγκ εξέπληξε πολλούς στο οικοσύστημα τα κρύπτο, καθώς η χώρα έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές καταστολές σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρύπτο στην ηπειρωτική Κίνα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: