Η Louis Vuitton αγκαλιάζει το Web3 και λανσάρει ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο

Καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να αγκαλιάζει την “ψηφιακή” εξέλιξη, ο γαλλικός οίκος πολυτελείας Louis Vuitton ανακοίνωσε το λανσάρισμα του VIA Treasure Trunk, της εικονικής αναπαράστασης του εμβληματικού travel trunk του.

Ο ψηφιακός κόσμος μπορεί να ταιριάξει με το πώς αισθάνεται η αποκλειστική ιδιοκτησία στον πραγματικό κόσμο με την τεχνολογία blockchain. Παρέχοντας μια αμετάβλητη, διαφανή και δημόσια υποδομή για την απόδειξη της ιδιοκτησίας, η τεχνολογία blockchain έκανε την κατοχή ενός μοναδικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, όπως ένα nonfungible token (NFT), εξίσου ικανοποιητική με την κατοχή της φυσικής του εκδοχής.

Τα φυσικά αντικείμενα άρχισαν να γεννούν τα εξίσου μοναδικά ψηφιακά τους δίδυμα στην αλυσίδα μπλοκ, οδηγώντας στην άνοδο της τάσης phygital στην εποχή του Web3. Δεδομένης της φύσης της ψηφιακής ιδιοκτησίας, τα αντικείμενα που θέτουν την αισθητική αξία πάνω από τη χρησιμότητα πρωτοστατούν στην τάση – από καταστήματα σχεδιαστών στο Metaverse μέχρι ψηφιακές συλλογές τέχνης.

Καθώς ο φυσικός κόσμος διαπλέκεται όλο και περισσότερο με το ψηφιακό σύμπαν, οι μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να επεκτείνουν τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία τους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες. Το τελευταίο ορόσημο της phygital εξέλιξης προέρχεται από την πολυτελή μάρκα Louis Vuitton, μια εταιρεία που δεν είναι άγνωστη στο blockchain.

Ο γαλλικός οίκος πολυτελείας είναι γνωστός για την υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Για να παρέχει καλύτερη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα για ολόκληρη τη βιομηχανία πολυτελείας, η Louis Vuitton συμμετείχε στο παρελθόν στο έργο Aura blockchain, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για τη συλλογή LV Diamonds. Για να γιορτάσει την 200η επέτειο του ιδρυτή της, Louis, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βιντεοπαιχνίδι με τίτλο “Louis The Game” για τους παίκτες να κυνηγήσουν 30 NFTs που είναι κρυμμένα στο metaverse της.

Για να επιταχύνει το ταξίδι του στο χώρο του Web3, ο γαλλικός οίκος πολυτελείας επαναπροσδιορίζει τώρα το πιο εμβληματικό κομμάτι αποσκευών του, το μπαούλο Louis Vuitton, ως ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο.

Ο διάσημος κορμός της Louis Vuitton, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 19ου αιώνα, έχει υιοθετήσει νέες μορφές και υλικά για περισσότερα από 160 χρόνια. Χειροποίητο από τεχνίτες στα περίχωρα του Παρισιού της Γαλλίας, κάθε μπαούλο Louis Vuitton αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολυτελούς μόδας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: