Η G7 προωθεί την επιτάχυνση της παγκόσμιας εφαρμογής του “travel rule” για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία

Η επιτροπή της G7 συνεδρίασε πρόσφατα στη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDCs) και τους νόμους που διέπουν τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων.

Σε ένα ανακοινωθέν που συνοψίζει τις συζητήσεις, η επιτροπή επανέλαβε την υποστήριξή της στην ανάπτυξη των CBDCs με την επιφύλαξη ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να διασφαλιστεί ότι βασίζονται “στη διαφάνεια, το κράτος δικαίου, τη χρηστή οικονομική διακυβέρνηση, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία των δεδομένων”..

Το ανακοινωθέν περιέγραψε το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ανάπτυξη ενός “Εγχειριδίου CBDC” ως “ευπρόσδεκτο” και δήλωσε ότι η επιτροπή της G7 προσβλέπει στην πρώτη σειρά παραδοτέων που θα δημοσιευθεί από τις ετήσιες συνεδριάσεις του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ το 2023, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Μαρακές του Μαρόκου στις 15 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν επίσης τον αμφιλεγόμενο “Travel Rule” που απαιτεί από κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επεξεργάζεται συναλλαγές κρυπτονομισμάτων άνω των 3.000 δολαρίων να αποκαλύπτει το όνομα, τη διεύθυνση και τις πληροφορίες λογαριασμού του αποστολέα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η στάση της επιτροπής έγινε σαφής:

“Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) για την επιτάχυνση της παγκόσμιας εφαρμογής των προτύπων της FATF για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του “travel rule”, και τις εργασίες της σχετικά με τους αναδυόμενους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων DeFi και των συναλλαγών peer-to-peer.”

Η επιτροπή G7 αποτελείται από εκπροσώπους του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι “μη αναριθμημένο” μέλος.

Η συνάντηση της Νιιγκάτα προηγείται της ετήσιας συνόδου κορυφής της G7, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Χιροσίμα από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς το επικείμενο αδιέξοδο για το ανώτατο όριο του χρέους προκαλεί αδιέξοδο στο Κογκρέσο, οι Financial Times αναφέρουν ότι “οι ΗΠΑ θέλουν οι εταίροι των πλούσιων χωρών τους να αυξήσουν την οικονομική πίεση στην Κίνα” κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ η Ουκρανία αναφέρθηκε 17 φορές στο ανακοινωθέν της συνόδου της Νιιγκάτα (η Ρωσία έλαβε 18 αναφορές), η Κίνα δεν αναφέρθηκε καθόλου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: