Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει το MiCA για σαφή ρύθμιση των κρύπτο

Τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το τελικό πράσινο φως για την πολυαναμενόμενη νομοθεσία για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA) μετά από ψηφοφορία στις 16 Μαΐου.

Οι 27 υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν τα κράτη μέλη της ΕΕ ψήφισαν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου MiCA καθώς και των τροποποιήσεων σε διάφορους κανονισμούς και οδηγίες που σχετίζονται με τη νέα νομοθεσία.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Δύο ακόμη νομοθετήματα, συμπεριλαμβανομένου κανονισμού σχετικά με τις πληροφορίες που συνοδεύουν τις μεταφορές κεφαλαίων και ορισμένων κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, εγκρίθηκαν επίσης από το κοινοβούλιο της ΕΕ σε συνδυασμό με την έγκριση του MiCA.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημα τη νομοθεσία MiCA στις 20 Απριλίου, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν τεθούν σε ισχύ οι ρυθμιστικές παράμετροι.

Η νομοθεσία καθορίζει σαφείς ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές και απαιτήσεις για τη χρήση κρυπτονομισμάτων και συναφών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας καλύπτει μια σειρά από κρυπτονομίσματα, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, utility tokens και stablecoins.

Τα βασικά στοιχεία της νομοθεσίας MiCA περιλαμβάνουν απαιτήσεις εγγραφής και εξουσιοδότησης για εκδότες κρυπτονομισμάτων, ανταλλακτήρια και παρόχους πορτοφολιών.

Οι εκδότες Stablecoin πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις ασφάλειας και μετριασμού του κινδύνου, ενώ οι υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων πρέπει να διασφαλίζουν επαρκή μέτρα ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση πιθανών αστοχιών κυβερνοασφάλειας και λειτουργικών αστοχιών.

Η νομοθεσία παρέχει επίσης ένα πλαίσιο για την πρόληψη της κατάχρησης της αγοράς, των συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών και της χειραγώγησης συμπεριφοράς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: