Η επίθεση Multichain ενεργοποιεί το σύστημα phishing του Twitter για τη διανομή FTM

Στον απόηχο του hack της Multichain, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν έχασαν χρόνο και ξεκίνησαν μια εκστρατεία phishing στο Twitter για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Μια δόλια διανομή νομισμάτων Fantom (FTM), που συνδέεται ψευδώς με την επίθεση Multichain, εξαπλώνεται γρήγορα στο Twitter, συγκεντρώνοντας σημαντική προσοχή. Η ανάρτηση, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή πολλών χρηστών του Twitter, ισχυρίζεται ότι το Ίδρυμα Fantom διεξάγει μια επείγουσα διανομή FTM για όλους τους χρήστες που έχουν πληγεί από το hack της Multichain.

Το tweet των απατεώνων έχει ως εξής:

“Λόγω του χακαρίσματος Multichain, το Ίδρυμα Fantom εκδίδει μια επείγουσα διανομή FTM σε όλους τους χρήστες. Όλοι οι χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με την αλυσίδα FTM είναι επιλέξιμοι να διεκδικήσουν”.

Στο tweet περιλαμβάνεται ένας σύνδεσμος phishing, στον οποίο κατευθύνονται οι ανυποψίαστοι χρήστες για να αποκτήσουν πρόσβαση. Ο σύνδεσμος έχει σχεδιαστεί για να δίνει την εντύπωση ότι σχετίζεται με το Fantom Foundation, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του δικτύου Fantom.

https://twitter.com/FantomFNlD/status/1677417372771049479

Στις 6 Ιουλίου, η Multichain αντιμετώπισε ένα ανησυχητικό περιστατικό όταν εντοπίστηκαν σημαντικές εκροές στην πλατφόρμα της. Ως απάντηση, η Multichain ανέστειλε γρήγορα τις δραστηριότητές της για να διεξάγει ενδελεχή έρευνα. Μέχρι το τέλος της ημέρας, περιουσιακά στοιχεία της Multichain αξίας περίπου 125 εκατομμυρίων δολαρίων είχαν μεταφερθεί παράνομα σε διάφορα πορτοφόλια. Μεταξύ των πιο στοχευμένων περιουσιακών στοιχείων ήταν τα Wrapped Bitcoin (WBTC), USD Coin (USDC), Tether και άλλα altcoins, ενώ περίπου 122 εκατομμύρια δολάρια εκλάπησαν από τη γέφυρα Fantom.

Υπό το πρίσμα της κατάστασης, η Multichain συνέστησε στους χρήστες να σταματήσουν όλες τις δραστηριότητες στο πρωτόκολλο και να ανακαλέσουν κάθε έγκριση συμβολαίου που σχετίζεται με αυτό. Αυτό το προληπτικό μέτρο τέθηκε σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να δοθούν ολοκληρωμένες εξηγήσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng “CZ” Zhao πήγε στο Twitter για να διαβεβαιώσει τους οπαδούς του ότι το ανταλλακτήριο παρέμεινε ανεπηρέαστο από την επίθεση και ότι όλα τα κεφάλαια ήταν ασφαλή. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι το Binance είχε ήδη εκτελέσει μια ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και είχε σταματήσει να δέχεται καταθέσεις από το Multichain πριν από λίγο καιρό.

Οι περιπτώσεις hacks στο Twitter και phishing schemes έχουν γίνει όλο και πιο συχνές στον κλάδο των κρύπτο. Είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε άγνωστους συνδέσμους, ιδίως σε περιόδους αυξημένης ευπάθειας και αβεβαιότητας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: