Ο Robert F. Kennedy Jr. πραγματοποιεί επένδυση στο Bitcoin μετά το συνέδριο του Μαϊάμι

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, αποκάλυψε ότι κατέχει επένδυση σε Bitcoin αξίας έως και 250.000 δολαρίων, διαψεύδοντας προηγούμενες δηλώσεις του με τις οποίες αρνιόταν την εμπλοκή του στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με τα αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του CNBC, ο Kennedy Jr. κατείχε Bitcoin αξίας μεταξύ 100.001 και 250.000 δολαρίων στα τέλη Ιουνίου. Η επένδυση αυτή έγινε μετά την ομιλία του στο συνέδριο Bitcoin 2023 τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι η προεκλογική του εκστρατεία θα δεχόταν δωρεές Bitcoin, καθιστώντας την έτσι την πρώτη προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ που θα το έκανε.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Κένεντι Τζούνιορ αρνήθηκε ρητά ότι είναι επενδυτής στο Bitcoin, δηλώνοντας: “Δεν είμαι επενδυτής και δεν είμαι εδώ για να δώσω επενδυτικές συμβουλές”.

Η οικονομική αποκάλυψη που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου δεν διευκρινίζει τον χρόνο αγοράς του Bitcoin, αλλά αναφέρει ότι η επένδυση έχει επιστρέψει λιγότερα από 201 δολάρια από τότε που έγινε. Η κατάθεση δεν αποκαλύπτει ποιος έκανε την αγορά εντός της οικογένειας Κένεντι, αν και η εκστρατεία του Κένεντι Τζούνιορ αναγνώρισε ότι ήταν ο ίδιος.

Κατά την εκστρατεία του εναντίον του προέδρου Joe Biden, ο Kennedy Jr. ασχολήθηκε ενεργά με την κοινότητα κρϋπτο. Σε ένα tweet στις 3 Μαΐου, επαίνεσε τα κρυπτονομίσματα, ιδίως το Bitcoin, ως σημαντική κινητήρια δύναμη της καινοτομίας. Επέκρινε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παρεμπόδιση του κλάδου και την προώθηση της καινοτομίας σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κένεντι Τζούνιορ έχει κερδίσει την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων στον χώρο των κρύπτο, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του Twitter και διευθύνοντος συμβούλου της Block Inc, Τζακ Ντόρσεϊ. Ο Dorsey εξέφρασε πρόσφατα την εμπιστοσύνη του στη στρατηγική του Kennedy Jr. να νικήσει τους αντιπάλους του στην επερχόμενη κούρσα, δηλώνοντας: “Μπορεί και θα το κάνει”.

Ο Kennedy Jr. προέρχεται από εξέχουσα πολιτική οικογένεια, καθώς είναι γιος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και γερουσιαστή Robert F. Kennedy και ανιψιός του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, John F. Kennedy. Η υποστήριξή του προς τη βιομηχανία κρύπτο έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εντείνει τον έλεγχο των επιχειρήσεων κρύπτο, ελλείψει ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: