Οι Circle και Tether παγώνουν $65M σε περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκαν από την Multichain

Οι εκδότες Stablecoin Circle και Tether έχουν λάβει μέτρα για να παγώσουν πάνω από 65 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την ύποπτη εκμετάλλευση του Multichain, ενός πρωτοκόλλου δρομολόγησης cross-chain. Η απόφαση ακολουθεί σημαντικές και ανεξήγητες εκροές από τη γέφυρα Multichain MPC στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το 0xScope, ένα πρωτόκολλο γραφήματος γνώσης, έχουν παγώσει τρεις διευθύνσεις που έλαβαν τουλάχιστον 63,2 εκατομμύρια δολάρια σε USD Coin (USDC) από το Multichain. Επιπλέον, το Ίδρυμα Fantom ανέφερε ότι περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε Tether (USDT) έχουν παγώσει από δύο διευθύνσεις που αναγνωρίστηκαν ως “ύποπτες διευθύνσεις Multichain” στο Etherscan.

Η μη φυσιολογική μεταφορά περιουσιακών στοιχείων επηρέασε πολλά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τη γέφυρα Fantom της Multichain, τα οικοσυστήματα Dogechain, Moonriver, Kava και Conflux. Ωστόσο, η αιτία αυτών των ασυνήθιστων κινήσεων περιουσιακών στοιχείων παραμένει ασαφής.

Η Multichain πήγε στο Twitter για να ανακοινώσει την αναστολή των τρεχουσών υπηρεσιών της, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη. Συνέστησε στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν την υπηρεσία γεφύρωσης Multichain, προειδοποιώντας ότι “όλες οι συναλλαγές γεφύρωσης θα κολλήσουν στις αλυσίδες προέλευσης”.

Ο Michael Kong, διευθύνων σύμβουλος του πρωτοκόλλου Fantom, παρατήρησε ότι η μεταφορά κεφαλαίων δεν φαίνεται να είναι ένα τυπικό hack, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία που εστάλησαν στα πορτοφόλια του φερόμενου ως επιτιθέμενου δεν έχουν μεταφερθεί περαιτέρω. Οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Το Multichain επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν tokens σε διαφορετικά δίκτυα. Ωστόσο, το πρωτόκολλο έχει αντιμετωπίσει τεχνικές και λειτουργικές προκλήσεις μετά την εξαφάνιση της ηγεσίας του πριν από αρκετές εβδομάδες. Οι γέφυρες όπως το Multichain έχουν γίνει πρωταρχικοί στόχοι για τους χάκερς κρύπτο, με αρκετά περιστατικά να έχουν αναφερθεί το 2022.

Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία ασφάλειας blockchain SlowMist αποκάλυψε ότι πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο έχουν παραβιαστεί σε πολυάριθμα περιστατικά από το 2012. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι hacks περιλαμβάνουν ευπάθειες έξυπνων συμβολαίων, rug pulls, επιθέσεις flash loan, απάτες και διαρροές ιδιωτικών κλειδιών.

Η έκθεση υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν 118 hacks σε ανταλλακτήρια, 217 hacks στο οικοσύστημα Ethereum, 162 hacks στο οικοσύστημα BNB Smart Chain, 119 hacks στο οικοσύστημα EOS και 85 hacks που αφορούσαν nonfungible tokens (NFTs). Οι σωρευτικές απώλειες από hacks σε ανταλλακτήρια κρύπτο την τελευταία δεκαετία ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: