Η Coinbase σχεδιάζει να ζητήσει την απόρριψη της αγωγής της SEC σε νομική μάχη

Η Coinbase, το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει διαταγή με την οποία θα ζητά την απόρριψη της αγωγής που έχει ασκήσει εναντίον της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ανταλλακτηρίου, Paul Grewal, εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι θα κερδίσει τη νομική μάχη κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου 2023 της εταιρείας στις 3 Αυγούστου.

Η SEC κατέθεσε την αγωγή κατά της Coinbase στις 6 Ιουνίου, κατηγορώντας το ανταλλακτήριο για πώληση μη καταχωρημένων κινητών αξιών και για λειτουργία ως μη καταχωρημένο ανταλλακτήριο κινητών αξιών. Σε απάντηση, η Coinbase προτίθεται να υποβάλει αίτηση στις 4 Αυγούστου, ζητώντας την απόρριψη ολόκληρης της αγωγής.

Σύμφωνα με τον Grewal, η επιχειρηματολογία της Coinbase θα βασιστεί σε διάφορα σημεία. Θα ισχυριστούν ότι το ανταλλακτήριο δεν καταχώρησε τίτλους στην πλατφόρμα του, ότι η SEC δεν έχει ρυθμιστική αρμοδιότητα επί των ανταλλακτηρίων και ότι η SEC δεν ανέφερε καμία απαίτηση για εγγραφή όταν κήρυξε τη δήλωση εγγραφής της Coinbase σε ισχύ τον Απρίλιο του 2021. Το νομικό υπόμνημα που περιγράφει αυτά τα επιχειρήματα αναμένεται να υποβληθεί πλήρως και να εξεταστεί από το δικαστήριο περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Πέρα από τη συγκεκριμένη νομική μάχη, ο γενικός στόχος της Coinbase είναι να επιτύχει ρυθμιστική σαφήνεια στον χώρο των κρύπτο. Ο Grewal τόνισε ότι τα αντικρουόμενα μηνύματα από διαφορετικές ρυθμιστικές αρχές έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα σχετικά με το νομικό καθεστώς των κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, οι δηλώσεις του προέδρου της SEC Gary Gensler και του προέδρου της Commodity Futures Trading Commission Rostin Behnam σχετικά με το καθεστώς του Ether (ETH) έχουν προκαλέσει σύγχυση στον κλάδο. Ο Behnam αναφέρθηκε στον ETH ως εμπόρευμα, ενώ ο Gensler κατηγοριοποίησε όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin ως κινητές αξίες.

Ο Grewal επεσήμανε ότι πολλοί από τους υφιστάμενους νόμους που ισχύουν για τη βιομηχανία κρύπτο γράφτηκαν πολύ πριν από την ύπαρξη του διαδικτύου. Η Coinbase έχει ως στόχο να περιηγηθεί σε αυτό το περίπλοκο ρυθμιστικό τοπίο και να υποστηρίξει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και της σταθερότητας στην αγορά.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της τρέχουσας νομικής διαδικασίας, η Coinbase θεωρεί τη ρυθμιστική σαφήνεια ως την τελική νίκη. Η επίτευξη σαφήνειας θα ανοίξει το δρόμο για ένα πιο διαφανές και σταθερό περιβάλλον κρύπτο, προς όφελος του κλάδου στο σύνολό του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: