Το βίντεο με την κούπα καφέ του Τζο Μπάιντεν πυροδοτεί συζήτηση για την προώθηση του Bitcoin

Σε μια διασκεδαστική τροπή των γεγονότων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν βρέθηκε άθελά του να προωθεί το Bitcoin σε ένα νέο βίντεο, ενώ διαφημίζει εμπορεύματα για την εκστρατεία επανεκλογής του. Στις 3 Αυγούστου, ο πρόεδρος Μπάιντεν κοινοποίησε ένα tweet που έγραφε: “Ένα φλιτζάνι Τζο δεν είχε ποτέ καλύτερη γεύση”, συνοδευόμενο από ένα βίντεο με τον ίδιο να απολαμβάνει καφέ από μια κούπα.

Τα μέλη της κοινότητας Bitcoin και κρυπτονομισμάτων παρατήρησαν γρήγορα το ενδιαφέρον σχέδιο της κούπας καφέ. Η κούπα παρουσίαζε το πρόσωπο του προέδρου Μπάιντεν με λαμπερά κόκκινα “μάτια λέιζερ”, μια δημοφιλής προσθήκη μεταξύ των ενθουσιωδών του Bitcoin, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν το σύμβολο των ματιών λέιζερ στις φωτογραφίες του προφίλ τους για να παρουσιάσουν τις bullish προοπτικές τους για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Η προέλευση του μιμιδίου “μάτια λέιζερ” είναι κάπως ασαφής, αλλά απέκτησε δημοτικότητα ως μέρος ενός κινήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχε ως στόχο να οδηγήσει την τιμή του Bitcoin στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2021, στόχος που δεν επιτεύχθηκε. Σημαντικές προσωπικότητες όπως ο αστέρας του NFL Τομ Μπρέιντι, η Πάρις Χίλτον και ο Έλον Μασκ έχουν αγκαλιάσει την τάση των ματιών λέιζερ στο παρελθόν.

Η κοινότητα των κρυπτογράφων ανταποκρίθηκε με χαρά και διασκέδαση στην απροσδόκητη έγκριση. Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν με χιούμορ ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε γίνει πλέον “Bitcoin maxi” με τα μάτια του λέιζερ, ενώ άλλοι το είδαν ως τη “μεγαλύτερη έγκριση στην ιστορία του Bitcoin”. Προέκυψαν εικασίες, που υποδηλώνουν ότι ο Μπάιντεν προσπαθούσε να κερδίσει τις καρδιές των ενθουσιωδών του Bitcoin.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός της κούπας καφέ πιθανότατα δεν είχε ως στόχο την άμεση αναφορά στο Bitcoin. Το όνομα της κούπας, “Dark Brandon”, ήταν μια αναφορά σε ένα διαδικτυακό alter-ego του προέδρου Μπάιντεν που βασίζεται σε meme και είναι γνωστό ως “Dark Brandon”. Οι υποστηρικτές χρησιμοποιούν συχνά αυτό το meme για να απεικονίσουν τον Μπάιντεν ως μια πιο σκοτεινή και νευρική προσωπικότητα, ενώ γιορτάζουν τις πολιτικές του νίκες.

Παρά τις ανάλαφρες αντιδράσεις της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων για τον σχεδιασμό της κούπας καφέ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη στάση της απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Οι αμφιλεγόμενες φορολογικές προτάσεις για τους miners ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και άλλες θεωρούμενες “αντι-κρύπτο” πολιτικές προσπάθειες έχουν προκαλέσει συζητήσεις και ανησυχίες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ το βίντεο της κούπας καφέ του προέδρου Μπάιντεν μπορεί να έχει προκαλέσει ακούσια ενθουσιασμό στην κοινότητα κρύπτο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πλαίσιο που περιβάλλει το μιμίδιο πιθανότατα σχετίζεται με την προσωπικότητα του “Dark Brandon” και όχι με οποιαδήποτε σκόπιμη προώθηση του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: