Η Coinbase προσδιορίζει την ΕΕ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία ως βασικές αγορές

Η Coinbase, το σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, παρουσίασε τη στρατηγική της προσέγγιση για τη διεθνή επέκταση, εντοπίζοντας βασικές αγορές προτεραιότητας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η απόφαση αυτή απορρέει από την παρατήρησή τους για πιο διαφανείς και καθορισμένους κανονισμούς κρύπτο σε επιλεγμένες χώρες.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο blog που δημοσιεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, η Nana Murugesan, αντιπρόεδρος της Coinbase για τις διεθνείς επιχειρήσεις, και ο Tom Duff Gordon, αντιπρόεδρος για τη διεθνή πολιτική, περιέγραψαν τη στρατηγική τους. Προσδιόρισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία ως τις “βραχυπρόθεσμες αγορές προτεραιότητας”. Το δίδυμο τόνισε ότι οι χώρες αυτές εφαρμόζουν ενεργά σαφή ρυθμιστικά πλαίσια, γεγονός που ωθεί την Coinbase να επικεντρωθεί στην απόκτηση των απαραίτητων αδειών, την εγγραφή και την ίδρυση και οχύρωση των δραστηριοτήτων σε αυτές τις περιοχές.

Ενώ η παγκόσμια πρόοδος σε ρυθμίσεις φιλικές προς τα κρύπτο είναι εμφανής, η ανάρτηση στο ιστολόγιο επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν μια στρατηγική επιβολής των υφιστάμενων κανόνων και εισαγωγής νέων ρυθμίσεων μέσω νομικών οδών. Η Coinbase εξέφρασε την ανησυχία της ότι η προσέγγιση αυτή ενέχει τον κίνδυνο να παραγκωνιστούν οι ΗΠΑ στη διαμόρφωση του μέλλοντος των κανονισμών κρύπτο και της επιρροής τους στον κλάδο.

Διαβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επέκταση της οικονομικής ελευθερίας, η Coinbase δήλωσε ότι δεν θα παραμείνει παθητική, ακόμη και αν οι ΗΠΑ ακολουθήσουν διαφορετικό ρυθμιστικό δρόμο.

Η Coinbase αντιμετωπίζει επί του παρόντος ρυθμιστικές προκλήσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία ισχυρίζεται την πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων και παράνομες δραστηριότητες.

Η εστίαση της Coinbase σε αυτές τις νέες αγορές προτεραιότητας σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση του σχεδίου επέκτασής της, που φέρει την εύστοχη ονομασία “Go Broad, Go Deep”. Το σχέδιο περιγράφει στόχους όπως η δημιουργία συνεργασιών με διεθνείς και τοπικές τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για την ενίσχυση των onramps fiat και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα συστήματα διακυβέρνησης.

Η Coinbase σκοπεύει επίσης να εντείνει τις προσπάθειες άσκησης πίεσης, ιδίως ενόψει των εκλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο. Στόχος τους είναι να συνεργαστούν με την G20 για τη θέσπιση παγκόσμιων προτύπων για τα κρυπτονομίσματα και να παρακολουθούν τη ρυθμιστική πρόοδο των επιμέρους χωρών μέσω ενός συστήματος “βαθμολογίας”.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις επικεντρωμένες προσπάθειες άσκησης πίεσης της Coinbase προς τη Βραζιλία, η οποία αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της G20 το 2024. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες επέκτασής τους στη Βραζιλία νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση στο blog. Ο Brian Armstrong, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, αναμένεται να επισκεφθεί τη Βραζιλία αργότερα μέσα στο έτος για να συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων και ενδιαφερόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δέσμευσή τους για διεθνή επέκταση και συνηγορία στα εξελισσόμενα τοπία κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: