Η Coinbase παραμένει “100% αφοσιωμένη” στην αγορά των ΗΠΑ: Armstrong

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν σχεδιάζει να μεταφέρει τις δραστηριότητές του εκτός των ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong στους επενδυτές σε μια κλήση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Στις 5 Μαΐου, ο Armstrong διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι η εταιρεία είναι “100% δεσμευμένη” στην αγορά των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα, παρά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ.

“Επιτρέψτε μου λοιπόν να είμαι σαφής, είμαστε 100% δεσμευμένοι στις Η.Π.Α. Ίδρυσα αυτή την εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή είδα ότι το κράτος δικαίου επικρατεί εδώ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και είμαι πραγματικά πολύ αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα το κάνουν σωστά”.

Η αισιοδοξία στην οποία αναφέρθηκε ο Armstrong προέρχεται από την εμπιστοσύνη του ότι το Κογκρέσο θα περάσει σύντομα ένα σαφές σύνολο κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούν οι εταιρείες κρύπτο:

“Όταν επισκέπτομαι την Ουάσινγκτον, υπάρχει ισχυρή διακομματική υποστήριξη για το Κογκρέσο να έρθει και να δημιουργήσει νέα νομοθεσία που θα δημιουργήσει ένα σαφές εγχειρίδιο κανόνων στις ΗΠΑ και νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για την Αμερική να το κάνει αυτό σωστά”.

Ωστόσο, τα σχόλια του Άρμστρονγκ δεν ήταν απολύτως αισιόδοξα.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανησυχεί για την απρόβλεπτη δράση επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έρχεται με αφορμή την ειδοποίηση Wells που επιδόθηκε στην εταιρεία από τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών στα τέλη Μαρτίου:

“Παρά τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την Επιτροπή, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη σχετικά με τις συγκεκριμένες ανησυχίες της για την Coinbase όσο θα θέλαμε, και έτσι πρέπει να αποφύγω να κάνω πολλές εικασίες”.

“Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλέψουμε το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε πιθανής δικαστικής διαδικασίας της SEC που μπορεί να αντιμετωπίσουμε”, πρόσθεσε ο Armstrong.

Τα προβλήματα οδήγησαν την Coinbase να καταθέσει αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ με σκοπό να υποχρεώσει την SEC να απαντήσει σε αίτηση που εκκρεμεί από τον Ιούλιο.

Το πηγαινέλα έρχεται καθώς η Coinbase ξεκίνησε το Coinbase International Exchange (CIE) στις 2 Μαΐου, γεγονός που οδήγησε πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι η Coinbase αναζητούσε μια οδό διαφυγής από τις ΗΠΑ.

Το ανταλλακτήριο είναι ανοιχτό σε πελάτες σε 30 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, του Ελ Σαλβαδόρ, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και των Βερμούδων – όπου το CIE έχει πλέον άδεια λειτουργίας.

Ο Armstrong δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “προηγείται” όσον αφορά τη ρυθμιστική πρόοδο με τη νομοθεσία της για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto Assets – MiCA) που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2024 ή στις αρχές του 2025:

“Έχουν υιοθετήσει ολοκληρωμένη νομοθεσία για τα κρύπτο που ονομάζεται MiCA, δημιουργεί ένα ενιαίο σαφές εγχειρίδιο κανόνων για ολόκληρη την περιοχή. Είναι αρκετά ισχυρό”.

“Μόλις επέστρεψα από ένα ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουάσινγκτον. Και οι δύο αυτές χώρες έχουν νομοσχέδια στα σκαριά που ασχολούνται με πράγματα όπως τα stablecoins και η δομή της αγοράς – Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Βραζιλία, όλες ουσιαστικά ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε ο Armstrong.

Οι δηλώσεις του CEO έρχονται καθώς η Coinbase κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο κατά 22%, ενώ μείωσε τις ζημιές από τα καθαρά κέρδη της κατά πάνω από 475 εκατομμύρια δολάρια, στα 79 εκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: