Τα έσοδα του Cash App – Bitcoin ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο

Η εταιρεία Fintech Block, η οποία ανήκει στον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, ανέφερε ένα εντυπωσιακό ποσό ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin έσοδα από το προϊόν του Cash App το 1ο τρίμηνο.

Σύμφωνα με επιστολή προς τους μετόχους που ανακοίνωσε τα κέρδη του 1ου τριμήνου 2023, η Block (NYSE:SQ) ανέφερε ότι τα έσοδα από Bitcoin – τα οποία υπολογίζουν τα έσοδα από BTC ως συνολικές πωλήσεις του κρυπτονομίσματος σε πελάτες – αυξήθηκαν κατά 18% από 1,83 δισ. δολάρια το 4ο τρίμηνο και κατά 25% από το 1ο τρίμηνο 2022.

Τα συνολικά κέρδη του Cash App ανήλθαν σε πάνω από 931 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 49% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, τα κέρδη του Cash App ωχριούν σε σύγκριση με τα μικτά κέρδη της εταιρείας, τα οποία ανήλθαν σε 1,71 δισ. δολάρια. Στο Block ανήκει επίσης η δημοφιλής υπηρεσία πληρωμών για επιχειρήσεις Square, η οποία ανακοίνωσε μικρή (3,8%) μείωση των κερδών της από το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την επιστολή των μετόχων, τα έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από Bitcoin οφείλονται σε “αύξηση της ποσότητας Bitcoin που πωλήθηκε στους πελάτες” και “αντισταθμίστηκαν εν μέρει” από τη μείωση της αγοραίας τιμής του Bitcoin, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2022.

Η εταιρεία fintech ανακοίνωσε επίσης κέρδη ανά μετοχή 40 σεντς, ξεπερνώντας κατά 14% τις προσδοκίες των αναλυτών για 35 σεντς ανά μετοχή, με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου να αυξάνονται κατά 26% σε ετήσια βάση.

Μιλώντας στους επενδυτές στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη, ο διευθύνων σύμβουλος της Block, Jack Dorsey, προσδιόρισε τόσο την τεχνητή νοημοσύνη όσο και τα “ανοικτά πρωτόκολλα” ως τεχνολογίες που θα βοηθήσουν την εταιρεία να ανταποκριθεί προληπτικά στις “σημαντικές αλλαγές” στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η αγορά μετοχών είδε με καλό μάτι τα στοιχεία για τα κέρδη του Block. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας fintech αυξήθηκε για λίγο κατά 5% στα 63,50 δολάρια στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές, προτού κατασταλάξει σε κέρδη 2,5% τη στιγμή της δημοσίευσης.

Αυτή η άνοδος σηματοδότησε την πρώτη περίπτωση ανακούφισης από τη συνεχή πτώση της τιμής της μετοχής του Block, η οποία υπέστη σημαντικό πλήγμα 25% μετά τη δημοσίευση μιας καυστικής έκθεσης που συνέταξαν οι διάσημοι short sellers της Hindenburg Research.

Στις 23 Μαρτίου, η Hindenburg χτύπησε το Block για “συστηματική εκμετάλλευση των δημογραφικών ομάδων που ισχυρίζεται ότι βοηθάει” και δήλωσε ότι η επιτυχία του Block με το Cash App εξαρτάται μόνο από την “προθυμία να διευκολύνει την απάτη εις βάρος των καταναλωτών και της κυβέρνησης”.

“Η Hindenburg είναι γνωστή για αυτού του είδους τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να επιτρέψουν στους ανοιχτοπωλητές να επωφεληθούν από μια μειωμένη τιμή της μετοχής”, έγραψε το Block σε απάντηση στους ισχυρισμούς της Hindenburg. “Εξετάσαμε την πλήρη έκθεση στο πλαίσιο των δικών μας δεδομένων και πιστεύουμε ότι έχει σχεδιαστεί για να εξαπατήσει και να προκαλέσει σύγχυση στους επενδυτές”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: