Η Coinbase μπορεί να αντιμετωπίσει πολυετή δικαστική διαμάχη με την SEC, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος: Έκθεση

Το ανταλλακτήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Coinbase ετοιμάζεται για μια μακρά νομική μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), αφού η ρυθμιστική αρχή προειδοποίησε την εταιρεία για πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί κινητών αξιών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong στο CNBC σε συνέντευξή του στις 18 Απριλίου.

Η Coinbase έλαβε ειδοποίηση Wells από την αμερικανική SEC στις 22 Μαρτίου, η οποία υποδεικνύει πιθανή δράση επιβολής της νομοθεσίας. Η ειδοποίηση είναι συνήθως το τελευταίο βήμα πριν η ρυθμιστική αρχή καταθέσει κατηγορίες. Σε απάντηση, ο Armstrong εξέφρασε απογοήτευση και αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν είχε λάβει σαφείς λεπτομέρειες από την SEC σχετικά με τις φερόμενες παραβιάσεις. Ο ίδιος δήλωσε στο CNBC:

“Συναντηθήκαμε μαζί τους πάνω από 30 φορές τον τελευταίο χρόνο … ποτέ δεν πήραμε ούτε ένα κομμάτι ανατροφοδότησης από αυτούς σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα ή διαφορετικά, και μετά ήρθε αυτή η ανακοίνωση. Νομίζω ότι θα πρέπει να καταλήξουμε στην πραγματικότητα στο δικαστήριο για να αποκτήσουμε τη σαφήνεια που χρειαζόμαστε και να δημιουργήσουμε τη νομολογία”.

Ο Άρμστρονγκ δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι προετοιμασμένη για μια μακρά μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αν χρειαστεί. Ο Armstrong εξήγησε στο CNBC ότι, αν και η δικαστική διαμάχη δεν είναι η προτιμώμενη έκβαση, η Coinbase μπορεί να χρειαστεί να προσφύγει στο δικαστήριο για να αποκτήσει τη σαφήνεια που χρειάζεται. Ο διευθύνων σύμβουλος επέκρινε επίσης την έλλειψη σαφήνειας της SEC για τις εταιρείες στον κλάδο των κρύπτο, κατηγορώντας τη ρυθμιστική αρχή για “αποποίηση ευθυνών” και την αποτυχία της να δημοσιεύσει ένα σαφές εγχειρίδιο κανόνων για την αγορά.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης fintech στο Λονδίνο στις 18 Απριλίου, ο Armstrong αποκάλυψε ότι η Coinbase ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης από τις ΗΠΑ λόγω της έλλειψης ρυθμιστικής σαφήνειας. Ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει επί του παρόντος άλλες αγορές, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί προτεραιότητα λόγω των προσπαθειών της να τοποθετηθεί ως κόμβος κρύπτο.

Στις 17 Απριλίου, η SEC απήγγειλε κατηγορίες στην πλατφόρμα συναλλαγών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων Bittrex και στον συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της William Shihara. Η ρυθμιστική αρχή άσκησε επίσης ξεχωριστή δίωξη κατά της Bittrex Global.

Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Επιβολής του Διαδικτύου της SEC, John Reed Stark, μοιράστηκε στο Twitter ότι υπό το φως των πρόσφατων κατηγοριών της SEC κατά της Bittrex, πιστεύει ότι “η Coinbase είναι η επόμενη”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: