Ο βουλευτής Davidson θα εισαγάγει νομοθεσία για να απολύσει τον επικεφαλής της SEC Gary Gensler

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Γκάρι Γκένσλερ ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την ανεργία, αφού ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Γουόρεν Ντέιβιντσον δήλωσε ότι θα εισαγάγει νομοθεσία για την απόλυση του επικεφαλής της SEC.

Σε ένα tweet της 15ης Απριλίου, απαντώντας στον επικεφαλής νομικών της Coinbase, Paul Grewal, ο φιλικός προς τα κρύπτο βουλευτής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απομακρύνει τον Gensler από το ρόλο του μετά την τελευταία ανακοίνωση της SEC σχετικά με την επανεξέταση του προτεινόμενου επαναπροσδιορισμού του “ανταλλακτηρίου”.

“Για να διορθώσω μια μακρά σειρά καταχρήσεων, παρουσιάζω νομοθεσία που απομακρύνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αντικαθιστά τον ρόλο του με έναν εκτελεστικό διευθυντή που αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο (όπου βρίσκεται η εξουσία)”, έγραψε ο Ντέιβιντσον στο Twitter.

“Οι πρώην πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν είναι επιλέξιμοι”, πρόσθεσε.

Ο Gensler δήλωσε σε συνάντηση στις 14 Απριλίου ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των κανόνων θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους επενδυτές και τις αγορές, θέτοντας ορισμένους μεσίτες υπό πρόσθετο ρυθμιστικό έλεγχο, καθώς και “εκσυγχρονίζοντας” τους κανόνες που ορίζουν ένα ανταλλακτήριο.

Παρόμοιες τροποποιήσεις προτάθηκαν τον Ιανουάριο του 2022. Τότε, οι ομάδες υπεράσπισης των κρύπτο πρότειναν ότι επρόκειτο για υπέρβαση της εξουσίας της SEC που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή στον χώρο.

Η επίτροπος της SEC Hester Peirce – γνωστή ως “Crypto Mom” για τις θέσεις της υπέρ των κρύπτο – επέκρινε τις νέες προτεινόμενες τροποποιήσεις κανόνων σε δήλωση της 14ης Απριλίου, δηλώνοντας ότι “η στασιμότητα, ο συγκεντρωτισμός, ο εκπατρισμός και ο αφανισμός είναι τα συνθήματα” της τελευταίας κίνησης της SEC.

“Αντί να αγκαλιάσουμε την υπόσχεση της νέας τεχνολογίας, όπως κάναμε στο παρελθόν, εδώ προτείνουμε να αγκαλιάσουμε τη στασιμότητα, να επιβάλουμε τον συγκεντρωτισμό, να παροτρύνουμε τον εκπατρισμό και να καλωσορίσουμε την εξαφάνιση της νέας τεχνολογίας”, δήλωσε η Peirce.

“Κατά συνέπεια, διαφωνώ”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Peirce, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν η SEC αγκάλιαζε τη νέα τεχνολογία, η σύγχρονη ρυθμιστική αρχή επεκτείνει την εμβέλειά της για να λύσει προβλήματα “που δεν υπάρχουν”.

Η ίδια εκτίμησε περαιτέρω ότι η SEC έχει υιοθετήσει την προσέγγιση της άρνησης να τροποποιήσει τους ισχύοντες κανονισμούς ώστε να αφήσει χώρο για νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους επιχειρηματικής δράσης.

“Η σημερινή Επιτροπή λέει στους επιχειρηματίες που προσπαθούν να κάνουν νέα πράγματα στις αγορές μας να έρθουν και να εγγραφούν”, δήλωσε η Peirce.

“Όταν οι επιχειρηματίες διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν, η Επιτροπή απορρίπτει το ενδεχόμενο να προβεί σε πρακτικές προσαρμογές στο πλαίσιο εγγραφής μας για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να εγγραφούν, και αντ’ αυτού επιβραβεύει την καλή τους πίστη με μια ενέργεια επιβολής”.

Η Peirce κατηγόρησε επίσης την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι χρησιμοποιεί τη “διαδικασία θέσπισης κανόνων με ανακοίνωση και σχόλια” ως απειλή.

Σύμφωνα με την Peirce, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την ασάφεια και το πεδίο εφαρμογής των νέων προτεινόμενων αλλαγών των κανόνων και την “περιορισμένη κατανόηση” της SEC για το χώρο, θα έπρεπε να είχε εκδοθεί αντί αυτού μια ανακοίνωση έννοιας.

“Μακάρι να είχαμε προχωρήσει διαφορετικά”, δήλωσε ο Peirce.

Τα τελευταία χρόνια, η SEC έχει δρομολογήσει περισσότερες από μερικές ενέργειες υψηλού προφίλ κατά εταιρειών κρύπτο, όπως η Ripple, η LBRY και η Coinbase, για υποτιθέμενες παραβιάσεις.

Έχει επίσης στοχεύσει στο στοίχημα και τα stablecoins, προκαλώντας ορισμένους επικριτές να υποστηρίξουν ότι η SEC χρησιμοποιεί τις ενέργειες επιβολής για την ανάπτυξη του νόμου κατά περίπτωση αντί να δημιουργήσει σαφείς κανονισμούς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: