Η Coinbase ξεκινά επιθετική επαναγορά χρέους 150 εκατομμυρίων δολαρίων με 36% Markdown

Η Coinbase, πρωτοστατώντας στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε την αποφασιστική της κίνηση να επαναγοράσει έως και 150 εκατομμύρια δολάρια από τα senior notes του 2031, με τιμή 64,5 σεντς στο δολάριο. Αυτή η υπολογιζόμενη έκπτωση 35,5% υπογραμμίζει τη στρατηγική προσέγγιση της Coinbase στη διαχείριση του χρέους και τη δέσμευσή της να βελτιστοποιήσει το χρηματοοικονομικό της τοπίο.

Η δημοπρασία που αποκαλύφθηκε, η οποία τέθηκε σε κίνηση στις 7 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί να παραμείνει ανοικτή έως την 1η Σεπτεμβρίου. Ένα δελεαστικό κίνητρο έχει μπει στο μίγμα, με ένα πρόωρο premium τριών λεπτών του δολαρίου που συμπληρώνει την κανονική τιμή αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα senior notes του 2031 φέρουν επιτόκιο κουπονιού 3,625% ετησίως και διαθέτουν ένα σημαντικό συνολικό υπόλοιπο κεφαλαίου που ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελιγμός αυτός ακολουθεί μια πρόσφατη εξαγορά που εκτελέστηκε από το ανταλλακτήριο, κατά την οποία εξαγοράστηκαν επιτυχώς μετατρέψιμες ομολογίες ύψους 65 εκατ. δολαρίων με προεξοφλημένο επιτόκιο 29%. Η συνεχιζόμενη αστάθεια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων οδήγησε τους χρεωστικούς τίτλους της Coinbase να διαπραγματεύονται κάτω από την ονομαστική αξία, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις δυνατότητες αποπληρωμής της εταιρείας.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσης της Coinbase τον Μάιο του 2022 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει το πιθανό σενάριο όπου τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία των χρηστών, που βρίσκονται στην πλατφόρμα, θα μπορούσαν να υποβληθούν σε διαδικασία πτώχευσης. Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν ως “μη εξασφαλισμένοι πιστωτές”, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της εταιρείας. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, όπως αποδεικνύεται σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως η FTX και η Celsius. Συνήθως, οι μη εξασφαλισμένοι πιστωτές τείνουν να ανακτούν μόνο ένα κλάσμα των αρχικών περιουσιακών τους στοιχείων, δεδομένου ότι τα κεφάλαια της εταιρείας ρευστοποιούνται κυρίως για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους προνομιούχους πιστωτές.

Πέρα από τους οικονομικούς ελιγμούς της, η Coinbase συνεχίζει να παλεύει με μια συνεχιζόμενη αγωγή της SEC, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία ενός unregistered securities exchange. Η εταιρεία, ωστόσο, έχει αντικρούσει αυτόν τον ισχυρισμό επιδιώκοντας την απόρριψη της αγωγής μέσω της νομικής οδού.

Εμβαθύνοντας στην έκθεση του 2ου τριμήνου του 2023, η Coinbase αποκάλυψε ότι κατέχει μακροπρόθεσμο χρέος ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αντιπαραβάλλεται με 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα. Εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 614 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023. Συγκρίνοντας τα ετήσια δεδομένα, οι καταθέσεις κρυπτογράφησης των πελατών στο ανταλλακτήριο αυξήθηκαν κατά ένα αξιοσημείωτο 40%, φτάνοντας στο σημαντικό ποσό των 124,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η επίδοση αυτή αναδεικνύει την ανθεκτικότητα και τη διαρκή ελκυστικότητα του Coinbase ακόμη και μπροστά στην εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: