Η Circle εγκαινιάζει MPC wallet beta για Ethereum, Polygon, Avalanche

Σε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του τοπίου της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και της ενδυνάμωσης διαφόρων εφαρμογών blockchain, η Circle, ο εκδότης του USDC, ανακοίνωσε την έναρξη μιας beta έκδοσης της υπηρεσίας πορτοφολιού πολλαπλών υπολογισμών (MPC). Η αποκάλυψη στις 8 Αυγούστου εγκαινιάζει μια νέα εποχή προσαρμοσμένης δημιουργίας πορτοφολιών για χρήστες που συμμετέχουν σε διάφορους τομείς, όπως εφαρμογές DeFi, βιντεοπαιχνίδια Web3 και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία είναι έτοιμη να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις πλατφόρμες Ethereum, Avalanche και Polygon.

Στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης βρίσκεται η έννοια των MPC πορτοφολιών, ένας μηχανισμός ασφαλείας που διαιρεί το ιδιωτικό κλειδί ενός χρήστη σε πολλαπλά κομμάτια και τα διασκορπίζει σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία πορτοφολιού έχει κερδίσει έδαφος μεταξύ των προγραμματιστών του Web3 για τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας της. Ειδικότερα, τα πορτοφόλια MPC είναι εξοπλισμένα με μια φιλική προς το χρήστη αφή μέσω διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API), γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των εξελιγμένων λύσεων blockchain και της οικειότητας των διεπαφών Web2, μια συνέργεια που πολλοί προγραμματιστές και χρήστες εκτιμούν.

Αναπτύσσοντας αυτή την καινοτομία, η επεξηγηματική ανάρτηση στο blog της Circle περιγράφει πώς αυτή η υπηρεσία δίνει στους προγραμματιστές την ελευθερία να “επιλέγουν τις βέλτιστες διαμορφώσεις ασφάλειας και ελέγχου του πορτοφολιού”. Αυτή η προσαρμοστικότητα δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να φιλοξενούν τους δικούς τους κόμβους MPC, παρέχοντάς τους ένα επίπεδο ανεξαρτησίας από την Circle, ή μπορούν να επιλέξουν μια απλοποιημένη προσέγγιση, συνδεόμενοι με τους κόμβους της Circle. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να εισάγουν τη δυνατότητα για τους χρήστες να μοιράζονται τις ευθύνες υπογραφής συναλλαγών ή να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών επιτρέποντας την ανάκτηση κλειδιών σε περίπτωση απώλειας. Εναλλακτικά, μπορούν να επιβάλουν μια μη εμπιστευτική ρύθμιση, επιβάλλοντας την υπογραφή του χρήστη για κάθε συναλλαγή.

Ο Jeremy Allaire, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία αυτής της υπηρεσίας για την προώθηση της υιοθέτησης των USDC και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα:

“Τα προγραμματιζόμενα πορτοφόλια της Circle αποτελούν μέρος ενός νέου, βασικού πυλώνα της στρατηγικής μας για την προώθηση της παγκόσμιας, κύριας χρησιμότητας και υιοθέτησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως το USDC και οι δημόσιες πληρωμές που βασίζονται στo blockchain. Αυτή η νέα πλατφόρμα σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για τις υπηρεσίες Web3 της Circle, καθώς εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε τα κοινά σημεία πόνου για τους προγραμματιστές”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία MPC wallet έχει αντιμετωπίσει αντιπαράθεση λόγω παραβιάσεων ασφαλείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραβίαση της γέφυρας Multichain MPC στις 7 Ιουλίου, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για τους επενδυτές. Ωστόσο, η Circle καθησυχάζει την κοινότητα επιβεβαιώνοντας ότι η νέα αυτή υπηρεσία αναπτύσσεται και συντηρείται εσωτερικά, αμβλύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές. Ο Gagan Mac, ανώτερος διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της Circle, διευκρίνισε ότι οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν τους κόμβους MPC, ενισχύοντας την ασφάλεια.

Η εμπροσθοβαρής στάση της Circle συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με την αυξανόμενη ζήτηση για σταθερά νομίσματα με βάση το ευρώ και τα πλεονεκτήματα ενός σταθερού νομίσματος γουάν σε αντίθεση με ένα ψηφιακό νόμισμα της κινεζικής κεντρικής τράπεζας. Καθώς το MPC wallet beta μπαίνει στο προσκήνιο, η Circle εδραιώνει το ρόλο της στην αναδιαμόρφωση του τοπίου των αποκεντρωμένων οικονομικών και των εφαρμογών blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: