Η Coinbase καταθέτει δικαστική προσφυγή για να υποχρεώσει την SEC να απαντήσει στην αναφορά για τη θέσπιση κανόνων

Η Coinbase κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών με σκοπό να υποχρεώσει τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για τα securities να απαντήσει “ναι ή όχι” σε μια αίτηση που εκκρεμεί από τον Ιούλιο.

Η αίτηση ζητούσε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προτείνει και να υιοθετήσει σαφέστερες ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Στην αναφορά, το ανταλλακτήριο ζήτησε από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή να απαντήσει σε συνολικά 50 συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη ρυθμιστική αντιμετώπιση ορισμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι ερωτήσεις είναι ευρείες σε πεδίο και εύρος, μεταξύ άλλων ζητούν από την SEC να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προβαίνει στην ταξινόμηση των tokens ως securities.

Η ενέργεια συνοδεύεται από μια ανάρτηση στο ιστολόγιο που συντάχθηκε από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Coinbase, Paul Grewal, ο οποίος δήλωσε ότι ο νόμος περί διοικητικής διαδικασίας απαιτεί από την SEC να απαντήσει στην αίτηση κανονισμών του ανταλλακτηρίου “εντός εύλογου χρονικού διαστήματος”.

Τώρα που έχουν περάσει περισσότεροι από εννέα μήνες χωρίς απάντηση, το ανταλλακτήριο πιέζει σκληρά για να λάβει απάντηση:

“Φαίνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει την αίτησή μας. Αλλά δεν το έχουν πει ακόμα στο κοινό. Έτσι, η αγωγή που κατέθεσε σήμερα η Coinbase ζητά απλώς από το δικαστήριο να ζητήσει από την SEC να μοιραστεί την απόφασή της”.

“Είναι σημαντικό για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και για κάθε άλλη υπηρεσία που έχει υποβάλει αίτηση για τη θέσπιση κανόνων να απαντήσει στην αίτηση μόλις η υπηρεσία αποφασίσει, ειδικά αν η απάντηση είναι αρνητική”, εξήγησε ο Grewal.

Ο Grewal εξήγησε ότι η σαφήνεια σε αυτά τα θέματα είναι υψίστης σημασίας, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Coinbase έλαβε ειδοποίηση Wells στις 22 Μαρτίου, η οποία υπονοεί πιθανές ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας κατά του ανταλλακτηρίου.

“Η Coinbase και άλλες εταιρείες αντιμετωπίζουν πιθανές ρυθμιστικές ενέργειες επιβολής από την SEC, παρόλο που δεν μας έχει ανακοινωθεί πώς η SEC πιστεύει ότι ο νόμος εφαρμόζεται στην επιχείρησή μας”, πρόσθεσε ο Grewal.

Στις 9 Φεβρουαρίου, η Kraken κατέληξε σε διακανονισμό με την SEC για την “αποτυχία να καταχωρίσει την προσφορά και την πώληση του προγράμματος staking-as-a-service των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων της”, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε η εποπτική αρχή, αποτελούσαν securities υπό την εποπτεία της. Το ανταλλακτήριο συμφώνησε να διακόψει τη λειτουργία του προγράμματος staking-as-a-service για τους πελάτες του στις ΗΠΑ και παρέδωσε πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε αντιδημοφιλής στο εσωτερικό, με την Επίτροπο της SEC Hester Peirce να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της SEC ως “όχι αποτελεσματικό ή δίκαιο τρόπο ρύθμισης” και να κατακεραυνώνει τη δική της υπηρεσία για το κλείσιμο ενός “προγράμματος που εξυπηρέτησε καλά τον κόσμο”.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, στις 12 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης διέταξαν την Paxos, τον εκδότη του σταθερού νομίσματος Binance USD που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ BUSD, να σταματήσει την κοπή και την έκδοση του τοκεν.

Προσθέτοντας στο πλήθος των ενεργειών κατά των κρύπτο στις ΗΠΑ, η Δημοκρατική γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Elizabeth Warren ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου ότι θα σχηματίσει έναν “στρατό κατά των κρύπτο” ως βασικό μέρος της εκστρατείας επανεκλογής της στη Γερουσία.

Καθώς οι ΗΠΑ αντιτίθενται όλο και πιο έντονα στη βιομηχανία κρύπτο, η Coinbase έχει δηλώσει την πρόθεσή της να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της αλλού. Στις 19 Απριλίου, η Coinbase έλαβε άδεια λειτουργίας στις Βερμούδες και φέρεται να επιδιώκει να ξεκινήσει εκεί ένα χρηματιστήριο παραγώγων ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Με την Coinbase να είναι το μόνο δημόσια διαπραγματεύσιμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αναλυτές θα εξετάσουν την επερχόμενη έκθεση κερδών του ανταλλακτηρίου στις 4 Μαΐου για να εκτιμήσουν την υγεία του ευρύτερου τομέα κρύπτο στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: