Η τιμή του Bitcoin μπορεί να φτάσει τα $100K μέχρι το τέλος του έτους, λέει η Standard Chartered Bank

Ο χειμώνας των κρυπτονομισμάτων επιτέλους τελείωσε και το bitcoin (BTC), το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ερευνητική έκθεση της Standard Chartered Bank.


Η άνοδος στα 100.000 δολάρια θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης κρίσης του τραπεζικού τομέα που βοήθησε στην “αποκατάσταση της χρήσης του bitcoin ως αποκεντρωμένου σπάνιου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου”, αναφέρει η τράπεζα στην έκθεση της Δευτέρας.


“Σε αυτό το πλαίσιο, το bitcoin έχει επωφεληθεί από την ιδιότητά του ως επώνυμο ασφαλές καταφύγιο, ένα αντιληπτό σχετικό αποθετήριο αξίας και ένα μέσο εμβασμάτων”, έγραψε ο αναλυτής Geoff Kendrick. Το Bitcoin έχει κερδίσει 65% από την αρχή του έτους. Ανέβηκε πάνω από τα 30.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Πρόσφατα διαπραγματευόταν στα 27.328 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,2% τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι ένας από τους παράγοντες που θα οδηγήσουν την τιμή να φτάσει τα 100.00 δολάρια είναι το ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία που βελτιώνεται σταδιακά, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης. “Ενώ to BTC μπορεί να διαπραγματεύεται καλά όταν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία υποφέρουν, οι συσχετίσεις με τον Nasdaq υποδηλώνουν ότι θα πρέπει να διαπραγματεύεται καλύτερα αν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία βελτιωθούν ευρέως”, δήλωσε ο Kendrick.


Η Standard Chartered αναμένει ότι το μερίδιο του bitcoin στο σύνολο της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρύπτο θα αυξηθεί και πάλι στην περιοχή του 50-60%. Το ποσοστό κυριαρχίας του bitcoin κυμαίνεται τώρα γύρω στο 47%, σύμφωνα με στοιχεία της TradingView. Ήταν περίπου 40% κατά τη διάρκεια της πτώσης της Silicon Valley Bank στα μέσα Μαρτίου.


Το επερχόμενο halving του Bitcoin – η διαδικασία κατά την οποία οι ανταμοιβές για την εξόρυξη ενός νέου μπλοκ μειώνονται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια – είναι επίσης έτοιμο να αποτελέσει θετικό παράγοντα για το bitcoin, έγραψε. “Καθώς πλησιάζουμε στο επόμενο halving, αναμένουμε ότι οι κυκλικοί οδηγοί θα γίνουν πιο εποικοδομητικοί, όπως έκαναν σε προηγούμενους κύκλους”, είπε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: